söndag 4 maj 2014

Vegstore

Igår öppnade en helvegansk mataffär här i Göteborg! Som jag har skrivit om tidigare, så har det varit lättare än förväntat att övergå till vegansk mat, men ju mer mat som finns att få tag på, desto bättre. Sen försöker jag att laga så mycket som möjligt från grunden, men ibland finns helt enkelt inte tiden eller orken och då är det skönt att kunna plocka fram färdiga biffar eller dylikt frön frysen. Jag tycker även att det är roligt att testa sånt jag aldrig har smakat innan och alla dessa nya produkter som inte fanns när jag var vegetarian för över tio år sen. Så idag gick Elly och jag till Vegstore för att kolla in utbudet. Affären var inte så stor, men den rymde en massa spännande. Det fanns allt från linser och bönor i lösvikt till olika former av färdiga köttsubstitut och godis. Vi köpte vegoschnitzlar, som jag har ätit tidigare och som är vansinnigt goda. Till dem tyckte jag att det kunde passa bra med lite potatissallad, särskilt som jag aldrig har ätit vegansk potatissallad innan. Sen köpte jag fejkon (alltså fejkbacon) och vegogyros eftersom jag vill att min bacon- och kebabälskande man ska testa veganska alternativ till sina favoritkött. Det blev även en mjölk jag inte har sett innan, misosoppa för att det är så gott och pasta gjord på ris för att få lite variation för min pastafrälsta unge. Till sist blev det en ost som Elly fick smaka på i affären och som hon älskade. Det allra bästa med affären var helt klart att jag inte behövde kolla på innehållsförteckningar eller leta efter särskilda hyllor med veganmat eftersom allt var veganskt!

 

3 kommentarer:

 1. Är nyfiken på fejkonet. Bacon har varit min last sen jag blev vegetarian.. Inte nu längre men doften av d rökta och smaken..Mmm! Så kom med review!

  Men å andra sidan. Du kollar inte ingredienserna nu men hur vet du då vad det är gjort på? Om d e bra saker menar jag.

  SvaraRadera
 2. Det låter helt fantastiskt!

  SvaraRadera
 3. Men äntligen! Fejkon låter ju roligt. Jag ska kolla på våran affär om de inte har det också. Eller så väntar jag tills du smakat :)

  Så himla bra med veganaffärer så en precis som du skriver slipper läsa på alla ingredienser hela tiden. Det är så lätt att missa eller inte veta vad exakt en ingrediens är alla gånger. Som här tex så är eiweißprotein inte alltid äggprotein utan det kan också vara plantbaserat. Men det är ju inte så lätt att veta.

  SvaraRadera