måndag 2 juni 2014

#femfoto14 - 2. Dåtid

13 eller 14 år. Ville passa in. Ville vara lättsam och populär. Ville vara en sån som blir bjuden på fest, en sån som andra vill hänga med. Ville vara en sån som killarna tafsade på, för tafsandet var ju ett kvitto på att en var snygg. Osäker och ganska ledsen. Ville ha ett annat liv. Ett par år senare upptäckte jag feminismen. Mitt liv vände inte över en natt, men jag upptäckte att det skulle kunna vara på ett annat sätt, att jag skulle kunna vara på mitt sätt och ändå vara bra. Jag upptäckte att det fanns flera sätt att vara (tjej) på och det stärkte mig. Att veta att det pågick en kamp. Det gjorde mig lite helare.

 

2 kommentarer:

  1. Känner verkligen igen mig, både i det du skriver och i bilden. Hade exakt likadan frisyr och tröja på skolfotot i sexan, eller om det var sjuan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Älskar att vara vuxen!

      Radera