tisdag 24 juni 2014

Fridens

Hur det kommer sig att min kropp känns mjukare än typ någonsin och alldeles tung på ett behagligt sätt? Och att jag känner mig allmänt lugn och tillfreds? Jo, idag förstår ni, har jag varit på Yin yoga. Aldrig hade jag väl trott att jag skulle uppskatta ett yogapass där en håller varje position i 3-4 minuter och där det bara görs sköna sittande och liggande positioner och allting går superlångsamt och en mest halvligger och andas och det hela är lite småflummigt. Men vet ni vad? Det var för jävla skönt. Visst, det var väl inget träningspass direkt, men jag tog det lugnt utan att vara distraherad av någonting alls och jag var (mestadels) i nuet. Det där med att bara kunna vara i nuet är nämligen någonting jag vill bli bättre på. Jag vill kunna sitta ner och bara tänka på här och nu, inte planera middagar, cykelvägar, avresetider och handlingsdagar hela tiden. Jämt jämt jämt denna planering i mitt huvud. Jag vill inte göra så. Jag vill inte vara sån. Så jag ska gå på lugn och rogivande hippieyoga, det är vad jag ska göra.

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, verkligen gött! Och det kändes verkligen lyxigt att få lägga en timme på att bara vara.

   Radera
 2. Åh det låter ljuvligt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en riktigt fin timme :)

   Radera
 3. Åh, så bra av dig! Och vettigt. Jag vill också leva så. försöker, men ibland är det så svårt. borde jag också yoga...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske kan vara värt att testa? Om inte annat så är det ju bra för att mjuka upp musklerna :)

   Radera
 4. Det är verkligen svårt att vara i nuet ofta, det är så mycket logistik och planering som snurrar i huvudet hela tiden. Särskilt som småbarnsförälder måste man ju alltid ligga steget före, när man bara hade sig själv att tänka på var det lite lättare :)

  SvaraRadera