tisdag 17 juni 2014

Mamman och bäbin

Elly och jag hade så roligt igår. Elly vill ofta leka att hon är en bäbis, men ibland vill hon att jag ska vara bäbis och hon mamma. Det är så himla kul att höra hur hon pratar med bäbisen, hon får en sådan viktig röst och låter så bestämd, men samtidigt kärleksfull. Mamman säger åt bäbisen vad hen ska göra; "kryp nu bäbis!", "drick din välling nu!" "nu försökte bäbisen gå, men ramlade" och så slår hon armarna om mig och säger "åh, bäbis, var har du ont?". Igår försökte Elly natta mig i sin säng, hon stoppade om mig och läste saga, men när bäbisen inte somnade förflyttade vi oss till dubbelsängen, där hon snöt min näsa, eftersom bäbisen var lite förkyld och sjöng för mig. Men sen blev Elly visst trött själv, ville att vi skulle byta plats och la sig och somnade. Det tar på krafterna att vara mamma.
 
Och härom dagen lekte Elly att hon var mamma till ett av sina gosedjur. Mamman hade mens igen och använde som vanligt en muffinsform som menskopp och sa till bäbisen att "mamman har mens nu" "nu måste mamman tömma sin menskopp, vänta här bäbisen" och "bäbis, man tar först lite vatten på menskoppen så att den blir lättare att stoppa in". Så himla bra att hon redan är proffs på mens! (obs att hon inte stoppar in "menskoppen", utan bara placerar den innanför trosorna)

2 kommentarer:

  1. Känner så väl igen lekarna, hemma är det dockan Lina som är ledsen, gråter, som ska byta blöja osv. Gulligast är när dottern viskar till en att viska för Lina och gosedjuren sover... :)

    SvaraRadera
  2. haha, underbart med menskoppen ju!

    SvaraRadera