söndag 22 juni 2014

Midsommarhelgen

På Midsommarafton vaknade Niklas och jag av att Elly kom in och la sig hos oss. Hon har nämligen egen säng och eget rum hos svärmor på öa nu för tiden. Vi försökte köpa oss några extra minutrar i sängen, så Elly fick fota med min mobil och hon tog ett par söta bilder på sin far. Jag vaknade med halsont, men tänkte att det nog bara var ytterst tillfälligt.
På förmiddagen gick vi och handlade en massa mat, sen åt vi mellis o efter det gick Niklas och Elly ut.
De höll sig borta tillräckligt länge för att jag skulle kunna ägna mig åt en av mina favoritsysselsättningar: laga mat i lugn och ro i flera timmar. Jag kände mig lite småkrasslig, men fick till foccacia, potatissallad och marinerade grillspett. Allt veganskt, så klart. Förutom det där köttet som jag marinerade åt min man och min svärmor och som mitt barn senare satt och skrek efter. Kvällen innan hade jag lagt in två sorters vegansk sill (aubergine) och bakat en smulpaj med jordgubbar och rabarber. Till maten kom även en kompis till Niklas med sambo och ett barn i Ellys ålder. Planen var att vi skulle gå på ett traditionellt firande, men vi skippade det och stannade i trädgården istället. Win! Fast min mamma, som längtar efter att få dansa runt en stång med Elly, blev väldigt besviken.
Alltså, den här bilden på Elly! Det ser verkligen ut som om hon har varit jättebusig och tagit ett glas vin, men innan någon ringer soc kan jag berätta att hon och den gravida kvinnan i sällskapet drack nån alkoholfri mousserande jordgubbsdricka.
Den här klänningen hade jag på mig. Köpte den på megaloppisen i Majorna för ett tag sen. Blommig och rar, men även med små dödskallar. På kvällen, när gästerna hade åkt hem, blev jag typ jättesjuk. Jag hade ont i hela kroppen och frös så jag huttrade, samt kissade hela tiden. Men Niklas och jag kröp ner i sängen och såg säsongsavslutningen av Game of thrones och efter det blev jag varm som en kamin istället.
Morgonen efter sov jag till 8:30, vilket aldrig händer i vanliga fall. Febern var borta, men jag kände mig rätt vissen. Niklas letade fram sitt gamla Nintendo 8-bitars, så vi spelade en stund medan Elly bakade med sin farmor. Nostalgi om något!
På eftermiddagen gick vi på midsommarfirande, för i skärgården firar de tydligen i dagarna två. Elly tvingade med både Niklas och mig när det skulle dansas runt stången och jag var oändligt glad och lättad när det var över, ty få saker får mig att vilja sjunka genom jorden av genans som ringdans gör.
Sen fick Elly fiska i fiskedamm, och hen som tog emot pengarna sa till personen bakom skynket att det var en "kille på 3 år" som fiskade. Jag antar att grön solhatt, star warstisha och bilstövlar ses som pojkigt. Ganska förutsägbart. Elly fiskade sedan upp ett 4-pack med suddigum i form av ugglor och alla andra barn verkade få kritor, såpbubblor, vattenfärger och andra okönade saker, så varför de skulle ange barnets kön förstår jag inte.
På kvällen kröp Niklas och jag ner i sängen och drack rosé, åt chips och började äntligen titta på säsong två av Orange is the New black. Vi såg tre avsnitt på raken och idag såg vi två, så jävla bra!
Idag avskedspussades vi med katterna,
sa hejdå till ön och åkte hem!
 
 
 
 

 

4 kommentarer:

 1. Ser ut som en lyckad helg, trist att du blev sjuk bara. Jättefin klänning!

  SvaraRadera
 2. Synd att du blev sjuk men det såg väldigt mysigt ut ändå.

  SvaraRadera
 3. Blir så impad av folk med barn som bara "sen blev jag jättesjuk, och då gjorde jag ändå tusen aktiviteter som ringdans (!!) med mera". Inget "sen blev jag sjuk och låg och önkade mig i sängen i två dagar" där inte :) Verkar vara något magiskt som händer när man blir förälder..hehe.

  Ser i alla fall ut att ha varit en fin midsommar! Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, men när jag är själv med Elly och blir sjuk, då är det ju så. Ta en alvedon och åk pulka liksom.

   Radera