tisdag 15 juli 2014

Bye bye napparna!
I tisdags flexade jag ut från jobbet vid lunchtid och mötte upp Niklas och Elly på Liseberg, ty den stora dagen var inne; dagen då Elly skulle sluta med napp. Vi har pratat med Elly om att hon ska ge sina nappar till Lisebergskaninerna i ett år eller så, så hon var väldigt förberedd. Vi har förklarat varför hon ska sluta med napp och vi har pratat om att hon kanske kommer att sakna dem och att det är OK att vara ledsen. Egentligen skulle vi ha gått till Liseberg och lämnat napparna direkt efter Ellys 3-årsdag, men eftersom hon på eget initiativ började sova i sitt rum då, bestämde vi oss för att vänta ett tag.
 
Efter att ha ätit lunch och åkt karuseller letade vi reda på nappstället. Då var det dock inga kaniner där, så Elly och jag gick för att åka den lilla berg- och dalbanan. När vi stod i kön såg vi att det var kaniner vid nappometern och då ville Elly gå dit direkt. Så vi gick dit och Elly höll sin favoritnapp i handen och lämnade sedan den och resten av napparna till en av kaninerna, som la napparna i nappometern och skrev sedan ett diplom till Elly.
 
Resten av eftermiddagen åkte vi karuseller, svettades, åt glass och hade roligt. Precis innan vi gick hem dansade vi lite med kaninerna också och Elly dansade loss ordentligt. På kvällen hade Elly lite svårt att komma till ro, men somnade framåt 21. Nu har det gått en vecka och Elly har bara nämnt napparna ett par gånger. Hon har dock haft svårt att komma till ro och somna på kvällarna, vilket jag tror beror på att hon är ovan vid att vara utan napp. Men det har faktiskt gått över förväntan ändå.

6 kommentarer:

 1. Gud vad skönt att det verkar gå smidigt. Isolde som är lika gammal som Elly har ju aldrig haft napp pga vägrade. Det var kämpigt när hon var liten men skönt att slippa ta den fajten nu. Lillasyster älskar sina nappar där emot och jag bävar lite för när hon ska sluta. Men när jag läser om elly blir jag hoppfull. Det kanske inte behöver bli så jobbigt att sluta ändå. Smart att vänta till tre då hon kan vara med själv och förstå. Det tar jag till mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror mycket på att börja förbereda i god tid, så det inte kommer som en överraskning. Och att det blir en liten ritual av det, någonting barnet kan visualisera i förväg.

   Radera
 2. Duktiga tjejen! Bra grej att en kan ge napparna till Lisebergskaninerna.

  SvaraRadera
 3. Skönt att det gick så bra! Det verkar lite jobbigt det där med avvänjningen, jag är glad att förskolan fixade det här. De bara "han behöver inte napp" och så vande de av honom direkt han började. Sen fick vi ta tag i natt-nappen, några månader senare, men han var nog max 1,5 år när han slutat helt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elly har inte haft napp på föris eftersom hon blev så sömnig på vilan när hon hade napp i början, men här hemma har hon haft japp ganska mycket, åtminstone periodvis. Vad skönt att Gael slutade så tidigt!

   Radera