torsdag 3 juli 2014

Polar Loop

För några månader sen visade en jag följer på Instagram upp sitt aktivitetsarmband från Nike. Statistiknörden i mig fick genast ökad puls och var SÅ sugen på att köpa ett direkt, men förnuftet sa att det var en onödig pryl och en minst lika onödig utgift. Sen köpte JoHo ett aktivitetsband från Polar och jag ville SÅ gärna ha ett, men lyckades än en gång stå emot. Men så bloggade JoHo om armbandet igen och då var jag bara TVUNGEN att slå till!

Men vad ÄR det här för nåt då? Jo, Polar Loop är ett armband som du har på dig hela tiden. Det räknar steg, räknar kalorier och visar hur mycket du rör dig. Genom att synka armbandet med en app i din smartphone ser du all statistik, som t ex hur mycket du sitter, hur mycket du rör på dig låg-, mellan-, och högintensivt. Det går även att se hur mycket du sover och hur stor del av sömnen som består av djupsömn. Baserat på ålder, kön och hur en vanlig dag ser ut, om du sitter, står eller går mycket, läggs det upp ett personligt mål som du ska försöka uppnå varje dag. Igår började jag bära armbandet på eftermiddagen efter jobbet. Efter en stund gick jag till träningen och körde ett zumbapass och efter det visade armbandet att jag hade nått dagens mål. Sen dansade jag Nia också, så igår kom jag upp i mitt mål med råge. Eftersom jag tyckte att målet var lite väl lågt, ändrade jag i appen från "sitter mycket" till "står mycket", för att få ett högre mål. När jag satt vid datorn på jobbet i morse fick jag en varning om att jag hade suttit still för länge (1h) och att det var dags att röra på mig.
 
Varför köpte jag ett Polar Loop? För att jag vill bli medveten om hur mycket jag rör på mig. För att jag kan behöva en spark i baken ibland. För att jag går igång på statistik. 
 
Jag återkommer med en liten recension när jag har testat armbandet ett tag!

5 kommentarer:

 1. Jag tror att du kommer gilla :) Och jag är så nöjd för nu har min käre make fått ha armbandet ett par dagar - och han är (till skillnad mot mig) ibland lite lat av sig, tar bilen etc... och han fick verkligen upp ögonen för skillnad det gör! Mycket bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag med :) Niklas vill också köpa ett nu! har en känsla av att vi kommer att tävla en hel del :)

   Radera
 2. Spännande grej, en sådan skulle jag behöva, är värsta latmasken. Eller, stiga upp och ner på en stol tusen ggr och måla är väl också en form av träning. Så känns det iaf i både armar och ben :)

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig grej! Var säljs de där armbanden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. På nätet och i fysiska affärer, typ sportaffärer och liknande! Jag köpte på XXL.

   Radera