torsdag 21 augusti 2014

Att cykla som en man

"Cykling är bra för det långsiktiga utseendet och måendet, men absolut inte för det kortsiktiga" skriver Maria och nämner svett, rinnande ögon och galet hår. Själv älskar jag att cykla, särskilt på morgnarna (det är lite mindre kul att cykla hem eftersom motvinden alltid är värre då, plus att färden avslutas med en mastodontbacke). Men det finns en grej som stör min morgoncykling och det är män. Män som blinkar åt mig vid rödljus. Män som bara måste titta rakt på mig medan de rättar till pungkulorna (eller vad de nu gör med handen innanför brallorna). Män som tittar på mig med kåt blick medan de slickar sig runt munnen. Män som bara måste ta upp hela jävla cykelbanan. Jag känner bara: kan jag inte ens få ha min morgoncykeltur ifred? Kan inte cykling få vara bra på kort sikt också? Va va va?

 

 

4 kommentarer:

  1. Eww... Tack och lov att det är få andra som är vakna när jag cyklar till jobbet. Män alltså. Urk.

    SvaraRadera
  2. Alltså va? Är det på riktigt? Fy FAN.

    SvaraRadera
  3. Shit. Jag är mest rädd när jag cyklar eftersom det är gatans lag som gäller och gudnåde om en inte visar när en ska svänga i tid...

    SvaraRadera