lördag 9 augusti 2014

Berlin - en mastodontbildbomb

Jo, jag var ju i Berlin några dagar. Berlin, denna fantastiska stad. Det var mitt femte besök där och jag får inte nog av alla uteserveringar, människorna, språket, smutsen, väggmålningarna, kitschigheten, känslan av ett gammalt öst, solen och tunnelbanorna.

 

Det var min lilla familjs första storstadssemester och vi hade förstärkning av min ena syster. Jag skulle ljuga om jag skrev att allting bara flöt på och att vi njöt av vår semester i fulla drag. Vi var svettiga, törstiga, kissnödiga, sura, fick bryt, hittade inga lekplatser när Elly verkligen behövde leka av sig och hittade sällan matställen i tid. Vi blev frustrerade för att vi inte hann med någonting. För så kändes det ibland. Vi hann inte med David Bowieutställningen, DDR-museet,det roliga barnmuseet eller ett endaste museum. Vi kom aldrig iväg till den där stora folkparken eller träffade Linda. Men vi var på Zoo, jag och Lolo shoppade loss på Primark och Veganz, vi strosade omkring en hela massa, åkte tunnelbana, hälsade på farbror Marx och onkel Engels, Elly blåste gigantiska såpbubblor på ett torg, vi gick i små affärer och vi åt glass. Det får faktiskt duga så. Vi har upplevt Berlin, bara på ett lite annat sätt än förr. Niklas och jag är inte de där avslappnade föräldrarna som låter barnet somna i vagnen på en cool restaurang, jag kan inte ens se det framför mig, utan jag ser snarare en övertrött och ömsom gråtande, ömsom hyperaktiv unge och uppgivna föräldrar. Och det är ok det med.

Dessutom så var jag ute en kväll med Lolo och en kväll med Niklas och sista kvällen när Elly hade somnat gick Lolo och jag till en stor kvällsöppen bokaffär och köpte Frida Kahlokort och sedan till en låtsasstrandbar i närheten av vårt hotell och drack varsin drink som bestod av ekologisk mangojuice och rom. Och så tog vi kort i en fotoautomat igen. Som vi älskade de där automaterna.

 

Oj, det blev ungefär en miljon bilder i det här inlägget. Om någon har tagit sig igenom helaminläggetnkan jag berätta att det kommer ett särskilt inlägg om veganmat i Berlin, så stay tuned så att säga.

 

 

6 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Berlin är bästa staden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vill åka dit jämt!

   Radera
 2. Tummen upp för bildbomber! Och berlin alltså. Är så sugen på att åka dit nu. Och dricka en öl. ÅH. Öl.

  SvaraRadera
 3. Berlin är underbart!
  Men hur fåglarna kunde jag missa veganska matställena... Får ta och åka dit igen! :)

  SvaraRadera