söndag 10 augusti 2014

Sista dagen

I morgon börjar jag jobba och Elly börjar förskolan igen. Det är alltså sista dagen på min första semester på några år och sista dagen på Ellys första sommarlov någonsin. Jag har bara haft två veckors* semester, men det känns faktiskt som om jag har varit ledig längre och nu ska det blir skönt att komma tillbaka till vardagen igen. Vi har haft det superbra och har de senaste veckorna varit i skärgården, på en herrgård i Bohuslän (visserligen bara över en natt, men ändå), i Berlin och i Småland och bara mellanlandat hemma lite då och då. Hemmakär som jag är njuter jag nu av att bara gå runt i vår lägenhet och jag ser fram emot att komma in i rutiner igen. Ja, men jag älskar ju rutiner. Fasta tider att förhålla sig till och förutsägbarhet, det är min melodi, mer spännande än så är jag inte. Men visst, att komma ur rutinerna ibland och leva lite annorlunda är inte fel det heller.

 

Elly och jag firade den här sista dagen med att äta glass (som om vi inte har gjort det i sommar ändå...). Hon gillade inte sin Calippo, utan ville bara ha min veganska strut, alltid lika kul när hon gillar nåt veganskt!

 

*obs! Detta var självvalt, så det är inte synd om mig. Jag valde att bara ta ut två veckor eftersom jag 1) började jobba i april i år och inte känner mig utjobbad direkt, 2) vill spara en del semester till vintern och 3) för att jag ville att Niklas, som har haft sex veckors semester, och Elly, som har haft lika långt sommarlov, skulle få tid tillsammans bara dem

 

3 kommentarer:

  1. Det är inte helt lätt att resa i stad med barn. Lilla G har varit i London och Barcelona och vi har försökt försökt att ta korta turer ute och kört pauser i lugn och ro men det är inte helt rätt och jag är inte fullt så av slappnad som jag önskade att jag var.

    SvaraRadera
  2. Ni har ju hunnit massor trots kort semester. Härliga minnen. Och ja, det är rätt skönt med rutiner!

    SvaraRadera
  3. Ja det är skönt med rutiner! Henry börjar dagis på måndag igen och jag känner mig som världens sämsta morsa men det ska faktiskt bli skönt... Som det är nu börjar han varje morgon med "vad ska vi göra idag???" och ett efterföljande utbrott om det inte är något särskilt planerat under dagen :) Så rutiner välkomnas gärna :)

    SvaraRadera