söndag 24 augusti 2014

Söndagsskav

Det har skavt i mig så mycket den här helgen att jag är glad att den snart är över. Jag vet inte riktigt vad det är som har skavt, men jag har längtat bort, till något annat, kanske till ovisshet och spänning. Jag har varit trött och håglös hela veckan och till sist gör den där håglösheten att ingenting känns helt bra. Samtidigt känner jag mig ledsen över att helgen är slut och över att jag inte gjorde så mycket av den. Planen var visserligen att inte göra så mycket av den, det skulle vara en lugn och oplanerad mammabarnhelg, men jag kunde ha gjort bättre än så här. Bättre än att vara en trött och lättretlig mamma som fick spel efter spel när barnet fick spel efter spel för att hon bara ville titta på Netflix. Och så det där dåliga samvetet över att jag har gått omkring och fantiserat om hur ett liv där jag aldrig blev kör och fick barn hade kunnat te sig.

2 kommentarer:

  1. Blä för såna där gnagande känslor... hoppas att du känner dig lite mer uppåt idag!

    SvaraRadera
  2. Känner så väl igen det där.Inte så kul men det vänder ju tack och lov, tror dessutom man kanske behöver lite trista helger ibland för att värdesätta de bra... eller är det en klyscha? :)

    SvaraRadera