torsdag 23 oktober 2014

Mörker

Det är mörkt på morgnarna. I dubbel bemärkelse. Mörkt ute, mörkt inne, ty jag har väl närt en vampyr vid min barm. Hon har även blivit lika morgontrött som sin far, så jag kliver upp när klockan ringer, gör mig i ordning i lugn och ro och väcker därefter Elly, som bara vill sova liiiite till. När hon väl kommer upp måste alla lampor vara släckta. Om jag tänder en börjar hon skrika och springer genast och släcker den. Och jag orkar fan inte med en massa skrik på morgnarna, så vi trevar i mörker. Bokstavligen alltså. Jag är så glad över att vi inte äter frukost hemma, för det hade ju ställt till det något så alldeles vansinnigt. Utan det blir kissning, tandborstning och påklädning i mörker. Sen går vi. Och vi kommer iväg i tid, utan bråk. Alla är nöjda och glada. Åtminstone för tillfället.

6 kommentarer:

 1. Åh vad jag känner igen mig i det där med "nöjda och glada för tillfället". Så jäkla temporärt, det där med nöjt barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! Och jag känner att det ofta får vara så, att en får köra på det som funkar för stunden.

   Radera
 2. Låter lite småmysigt. Kan ni inte mötas halvvägs med värmeljus?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har testat solglasögon, men det gick inte... Vågar inte tända ljus eftersom vi rör oss i alla rummen och är rädd att vi glömmer bort dem.

   Radera
 3. Ja de har verkligen sina idéer...! Man får väl tänka att det är härligt att de uttrycker sin vilja :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det faktiskt, det är ju sunt!

   Radera