fredag 24 oktober 2014

*yogaandas*

Eftersom jag dels ligger en hel del plus på flexkontot och dels inte hade nåt inplanerat på jobbet idag på förmiddagen, bestämde jag mig för att gå på yoga idag på morgonen. Klassen började 9:30 och jag tänkte först att jag skulle lämna Elly klockan 9 och att vi båda skulle äta frukost hemma, men sen tänkte jag att jag fan skulle unna mig en frukost i lugn och ro, så jag lämnade Elly klockan 8, en halvtimme senare än vanligt, så att hon fick sova lite längre (och vaknade med världens leende och var en solstråle hela morgonen, vi kunde till och med ha lampor tända). Sen cyklade jag hem och åt frukost framför ett och ett halvt avsnitt av New Girl, vilket kändes både lyxigt och som om jag skolkade både från barn och jobb. När jag hade ätit och packat i ordning mina grejer i lugn och ro stack jag iväg på yoga och det var ett fantastiskt skönt pass. Först en halvtimmas klassisk hathayoga och därefter avslappning i några olika liggande positioner. Alltså, den där yogaläraren, en timme med henne gör underverk med mig.

 

Och den här avkopplande morgonen visade sig vara en fullträff, för under de där få timmarna jag sedan jobbade var det fullt ös medvetslös. Typ. Läs det inte så bokstavligt nu. Sen cyklade jag hemåt i regn och blåst, fick till sist med mig Elly hem från förskolan, vi köpte chips innan vi gick in och sen brast det. Elly ville rita medan jag lagade mat och hon ville ha en filt runt sig, eftersom hon var bar på underkroppen. Jag skulle fixa filten åt henne, men fattade inte hur, vilket resulterade i att hon bröt ihop fullständigt. Det var verkligen synd om henne, för så här har hon nog aldrig skrikit innan, i så fall har jag förträngt det. Hon kastade saker omkring sig, skret, grät och snorade, slog mig och skrek dumma mamma. Hon grät så mycket att hon kissade ner sig på köksgolvet, det bara kom liksom. Och hon skrek så hon höll på att tappa andan och fick ont i huvudet. Vad jag än gjorde sp blev det bara värre. Jag vet inte hur det gick till, men till sist lugnade hon sig och satte sig och ritade som om ingenting hade hänt. Efter det följde några kortare bryt och sen hade vi fredagsmys och en mysig nattning.

 

Ibland glömmer jag att det inte bara är vi vuxna som är trötta när det är fredag eftermiddag och äntligen helg. Nästa vecka är det nog Ellys tur att ha frukost i lugn och ro och yoga.

4 kommentarer: