söndag 16 november 2014

Helgen

Eftersom vi kom hem från semestern för bara några dagar sen, tyckte jag det kunde vara skönt med en helg utan en massa planer för Elly och mig. Jag planerade dock in städning, eftersom jag grät över hur hemskt det såg ut här hemma när vi kom hem.

I fredags lagade jag nån slags tacolasagne till middag. Succé! Alltså, jag vill skrika succé varje gång Elly gillar nåt jag lagar, eftersom det inte händer så ofta. På föris äter hon typ allt, hemma duger oftast bara pasta med smör och grönsaker. Sen mölade vi snacks. Jag är mycket nöjd med att Elly har tagit till sig ordet möla.
Lördagen började med att vi låg och drog oss i sängen. Kramades, myste och hade det allmänt bra. Plus att jag sov ända till sju, jag menar, hur ofta händer det liksom? Sen körde vi långfrukost innan vi tog bussen till stan för att göra lite ärenden. Vi köpte bl a trosor till oss båda, luciakrona till Elly och letade cykelhjälm till mig, men hittade ingen. Det är väl typiskt att när jag äntligen bestämmer mig för att börja med hjälm, så är det inte cykelsäsong i affärerna. Får väl köpa mig en skidhjälm. Också åt vi froyo. Eller Elly åt froyo och jag åt tillbehör. När vi efter två timmar i Nordstan kom ut i friska luften och jag pustade ut och tyckte att det hade gått oväntat smidigt, säger förstås Elly att hon är kissnödig. Det var bara att gå in i smeten igen och trängas med halvs Göteborgs befolkning. Eftersom det var bråttom för Elly bar jag henne tillsammans med alla kassar och höll på att svettas ihjäl medan jag halvrusade genom hela köpcentrat, bara för att finna en kö på 20 M vid toaletterna. Det var bara att rusa vidare. Och när vi hittade en toa utan lång kö hade jag förstås ingen femma. Så när första bästa person kom ut från en toa rusade jag fram innan dörren hann gå igen. Puh!
När vi äntligen kom hade det hunnit bli eftermiddag och Elly provade luciakrona och lucialinne. Förra året på lucia var hon tomte, men i år vill hon vara lucia eftersom hon kom ihåg att ett större barn var det förra året.
Idag hade vi en slapp morgon. Sen gjorde vi "smör". Dvs "smörgåsmargarin", vilket faktiskt blev väldigt bra.
Efter det städade vi, plockade, gick ner med kläder och skor till källaren och hade oss. Jag hade utannonserat våfflor till lunch och Elly var överlycklig eftersom det skulle bli vispad sojagrädde till. Men jag kunde förstås inte bara följa ett recept, utan skulle experimentera med "roliga mjölsorter", vilket resulterade i att skiten smeten brändes fast i det jävla järnet. Andra gången jag fick skrapa bort fastbränd smet brände jag mig och då brast det för mig och hela livet kändes plötsligt totalt meningslöst. Jag grät och Elly tröstade mig; "så mamma, du behöver en kram. Sååååå. Här, spola kallt vatten på ditt finger. Känns det bättre nu?" Då grät jag ännu mer eftersom jag kände mig som en skör mamma som inte pallar med nånting. Men sen gjorde jag en smet efter recept som blev bra och vi åt och det blev bra igen. Elly kom förstås på att hon inte gillar våfflor och ville inte ens smaka, men hon åt rester från fredagen och sojagrädde.
Efter maten gick vi ut. Ända till återvinningen för att slänga skräp. Längre än så kom vi inte idag. Elly ville ha sin overall som vi hade tagit fram för att prova. "Man kan tro att jag är ett vinterbarn nu"
Sen städade vi ännu mer och tog fram Ellys adventsljusstake. Det var en kompromiss, då Elly har tjatat om att ta fram julgranen, vilket jag tycker är lite väl tidigt.
Och innan det blev kväll gjorde vi färdigt pysslet vi påbörjade igår. Vi såg nämligen på Minimello i fredags och Elly fick feeling och ville göra figurer av toarullar. Bra pussel faktiskt, särskilt som det går att använda sånt som finns hemma. Till exempel så sydde jag en mössa av ett par av Ellys urväxta trosor till en av figuererna.
 
Ikväll ville Elly för första gången på några månader somna i sin egen säng. Jag kommer att sakna henne nör jag går och lägger mig. Men jag ska göras det bästa av situationen: titta på Skins i sängen.

 

 

 

 

 

 

9 kommentarer:

 1. Vilken mysig helg ni verkar ha haft :) Trots våffelbränningar och sånt. Mina våfflor brukar bränna fast om järnet är för kallt när jag gräddar första våfflan, men det kanske var mjölsortstestningen som gjorde det för dig.

  Tips på bra toalett i Nordstan är i Åhléns, på andra våningen. Vet inte vad det är för avdelning nu, men när du kommer upp från rulltrappan är det liksom i riktning klockan 13-14, Där är det aldrig någonsin kö, det kostar 5 kr och har en inte det så brukar de vara ok med att växla i kassorna. Skitbra, min favorittoalett i Göteborg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var nog kombinationen grovt majsmjöl och mandelmjöl som inte funkade. Men sen blev det bra!

   Den toan var vi på tidigare under dagen! Men där brukar det vara så lite folk och jag hade ingen växel, utan var tvungen att snabba oss in direkt efter någon, så därför gick jag till en annan-

   Radera
 2. Känner igen det där med maten, Henry äter också allt på förskolan men hemma ska det knorras och knorras...

  SvaraRadera
 3. Känner mig ofta som en skör mamma. Eller kanske mer som en mamma på gränsen till psykbryt. Isak bet mig i ryggen häromdagen och det gjorde så ont att jag skrek så högt att Isak började gråta. Typiskt tillfälle att känna sig stolt över här i livet!

  Ja och visst är det succé om man någon gång lyckas göra något som faller barnet i smaken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men precis så! Rätt som det är står jag bara där vid diskbänken och gråter. Jag har gjort likadant; Ely slog mig i ryggen och måste ha träffat rakt på en nerv eller nåt för det gjorde jävulskt åt och jag bara skrek! Stackarn blev ju helt rädd och ledsen. Men skönt att höra att fler är på gränsen till bryt...

   Radera
 4. Jag bryter ihop lite då & då, treårstrots och skrikbebis i kombo ger rätt ofta utdelning på brytkontot. :D Det där med maten har vi också trubbel med, äter tydligen massor på föris men hemma är det lite si & så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du anar inte hur skönt det känns att veta att fler mammor bryter ihop ibland! Och herregud, kan tänka mig att omställningen från ett till två barn inte är helt enkel alla gånger. Kram på dig!

   Radera