onsdag 12 november 2014

High five käften!

Ni vet när nånting bara inte blir av och ju längre tiden går, desto mer skjuter ni upp det? Så har det varit med att gå till tandläkaren. Först blev det inte av. Sen gick åren och jag kände att herregud, nu har det gått så lång tid att jag kommer att ha så många hål att jag inte vågar gå dit. Men till sist bokade jag tid och i dag gick jag till en supernice tandläkare i min egen ålder (kan hända att jag hade varit lite rädd att jag skulle hamna hos en barsk gubbe som skulle skälla på mig för att jag inte har skött mina tandläkarbesök) och allt såg bra ut. Inga hål, fin emalj, bra tandkött, bara lite tandsten. Det enda jag skulle tänka på var att inte borsta tänderna så hårt. Och jag blev så lättad att jag tecknade ett tandvårdsavtal i bara farten, så nu kommer jag att betala 57:- i månaden och bli kallad till tandläkare/tandhygienist var 18:e månad. Plus att om jag skulle behöva tandvård utöver det, så ingår den. Rena rama drömdealen! Så nu gör det inte så mycket om min ena visdomstand börjar krångla, då har jag faktiskt råd att ta bort den.
 
Och dagens lärdom blir att jag hellre har stora, gula tänder med ett rejält överbett, än vackra vita tänder med hål i.

5 kommentarer:

 1. Gött! Att man kan vara så orolig för att bli utskälld av tandläkaren, jag var likadan. Man kan ju undra hur opedagogiska tandläkarna var när vi var barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! Onödigt att oroa sig för det liksom!

   Radera
 2. Men vad jag känner igen mig i detta! Har inte varit där på alldeles för många år...
  Vilken tandläkare gick du till som var så bra? Jag bor ju nämligen också i Majorna så kanske är det här i närheten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folktandvården på 1Långgatan!

   Radera
  2. Tack ska kolla upp detta!

   Radera