måndag 24 november 2014

Plötsligt händer det

Igår var Ellys bästa kompis från förskolan hemma hos oss. Jag och kompisens mamma satt hela tiden i köket och drack kaffe och pratade medan barnen lekte i Ellys rum. Jag upprepar: vi satt hela tiden i köket. Lite då och då kom Elly ut och rapporterade om vad de lekte för stunden, men de ropade inte på oss en enda gång, de bråkade inte en enda gång, även om det höll på att bli bråk/bryt en gång, men det löste de själva. Jag och den andra mamman kunde knappt fatta att det gick så bra och vi tog i trä efter varje gång vi hade konstaterat vad bra våra barn lekte. Plötsligt händer det. Jag har väl ett stort barn nu då.

7 kommentarer:

 1. Åh vad underbart! Händer nog mycket mellan 3 och 4 år :)

  SvaraRadera
 2. Det låter fantastiskt! Ibland undrar jag vad vi tänkte när vi skaffade ett barn till! Det var ju nästan lite sådär innan Alvar kom, det var liksom mer som att hänga med en kompis, så mycket enklare. Jag längtar lite i smyg tills han blir äldre...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni får väl å andra sidan igen det om ett par år när barnen kan leka tillsammans!

   Radera
 3. Fia (snart 3,5) och hennes kusin (snart 4) lekte tillsammans i Fias rum häromdagen i full harmoni! Vi upplevde samma chock, för när de leker hemma hos varandra brukar det i vanliga fall vara fullt kaos med skrik och slagsmål. Vi var på olika våningar, jag & syrran kunde prata i lugn och ro! What?! Så härligt.

  SvaraRadera