onsdag 19 november 2014

Smidig pastasås

Ibland när jag bara rör ihop lite av varje av det som råkar finnas hemma blir resultatet faktiskt över förväntan. Som idag, när jag egentligen hade tänkt att göra en tomatsoppa med lite linser i, men det blev en smarrig pastasås istället. Jag tänkte att det kanske är någon av er som är ute efter recept på enkla, billiga och nyttiga middagar, så jag tänkte försöka återge receptet här:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 morot

1 palsternacka

5 soltorkade tomater

1 dl röda linser

1 pkt krossad tomat

1/2 burk kokosmjölk

Chilisås

Buljong

Salt, peppar, oregano

Ev några basilikablad

Ev några grönkålsblad

 

Hacka lök och vitlök. Fräs i olja. Skala morot och palsternacka, hacka i småbitar och fräs tillsammans med löken. Hacka de soltorkade tomaterna och tillsätt dem och linserna. Fräs någon minut till och häll sedan i krossad tomat, kokosmjölk och en klick chilisås, samt buljong, salt och peppar. Låt koka i tills linserna och grönsakerna har blivit mjuka, ca 10-15 min. Mot slutet av koktiden lägger du i de gröna bladen och oreganon. Gå loss på såsen med stavmixern om du vill ha en slätare sås, annars servera den som den är. Voilà! Jag åt den med fettucine gjord på sojabönor.

 

3 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag heter Emilie och jag läste din blogg och jag tycker verkligen om dina recept! Jag jobbar för en sajt som heter Hittarecept.se och det vore väldigt roligt om du ville lägga till din blogg hos oss!

  www.hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från matbloggare. Vi har redan över 3000 aktiva bloggar och om du väljer att lägga till din blogg hos oss kommer du att dra nytta av den trafik vi kommer att skicka till dig.

  Lägg till din widget och hamna på matbloggstoppen!

  För att lägga till din blogg klickar du på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Om du har några frågor, maila mig gärna på info@hittarecept.se.

  Med vänlig hälsning,
  Emilie
  Hittarecept.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad roligt! SKa genast lägga till min blogg!

   Radera
 2. Himla bra! Jag är lite less på att jag alltid gör pastasåser med sojafärs. Inte att jag inte gillar färsen, men ibland känns det som att jag vill äta lite mer ren mat och inte så processad. Jag älskar linser men det blir oftast indiska grytor och det har en ju inte alltid lust med.

  SvaraRadera