måndag 15 december 2014

En sån där dag jag vill spara

När jag väcker henne på morgonen vill hon först sova vidare. Men jag hämtar pepparkaksdräkten och tillsammans tar vi på den i sängen, halvt under täcket. Jag måste gå och hämta ett par fingervantar, för att jag inte ska kyla ner hennes varma kropp. Vi kommer iväg smidigt, utan ett enda ska-bara, utan ett enda gruffande (och då menar jag från någon av oss). På eftermiddagen möter hon mig i hallen på förskolan. Vill ha hjälp med att ta på overallen och så cyklar vi hem. Direkt. Hemma sätter vi oss vid köksbordet med fingerfärger och papper. Målar ballonger, blommor och bajs. Sen börjar vi med maten. Jag kokar pasta och hon panerar tofu som ett proffs. Vi äter och hon spottar ut majs över hela bordet. Vi skrattar. Jag högt och hon så det bubblar i hela kroppen. Sedan macka och skajpa med pappan. Barnprogram och lussekatt. Hon öppnar lucka 15 i Pixikalendern. Vi läser tre Pixiböcker, sätter på julskivan, hon vill sitta i ergoselen och jag går runt, rör mig mjukt runt runt i rummet till musiken. Hon somnar nästan direkt. Jag fortsätter att gå runt runt. Känner hennes varma kropp mot min mage. Varm utandning mot min axel.

 

Så här kan det vara.k

 

1 kommentar:

  1. Åh så underbart mysigt ni hade det, hoppas ni får många fler sådana dagar :-)

    SvaraRadera