söndag 14 december 2014

Helgen dårå

Den här helgen har vi haft snabbvisit av min svåger/Ellys farbror (och därmed slapp jag uppsöka akutvårdcentralen under helgen för att kolla upp mitt öga, som har dragits med nån slags eksem i 2 månader och som de senaste dagarna har varit superirriterat, läkare i släkten, yay!), haft två playdejts hör hemma, gjort en pärlplattegran som nästan blev lyckad, varit på luciatåg i körkan, gjort chokladfudge som blev kola, gjort pepparkakskola som blev sockrig, krispig och inte det minsta seg, tittat på Pippi, lekt att bäbisar och hundar har fyllt år, dansat runt Ellys pyttelilla och skitfula julgran och nattat Elly i ergon.

 

Jag har även fått en del dålig-mamma-recensioner, eller vad sägs om:

  • Men du kunde ju ha tagit med dig ett par vantar till mig i fickan när jag inte ville ha vantar, tänkte du inte på att jag kunde börja frysa?
  • Har du inte med dig något vatten till mig? Jag är ju jättetörstig!
  • Jag är arg på dig. Dumma mamma! Du är oduglig. Dig kan man ju inte ha till någonting.

Vid punkt tre blev jag faktiskt riktigt ledsen, för då sa Elly även att jag inte ville vara med henne. Jag fick superdåligt samvete och försökte förklara att jag visst vill vara med henne, men att det inte alltid går, eftersom jag är vuxen och måste t ex laga mat, ta hand om disken och liknande ibland, men att jag hellre skulle vara med henne och att Elly alltid får vara med mig om hon vill. Sen kom det dock fram att Elly syftade på att jag inte hade lekt med henne och hennes kompis idag, utan att jag satt och pratade med den andra mamman i köket istället. Herregud, ungarna lekte ju för fullt och jag hade inte en aning om att Elly ville ha mig med i leken! Jaja, det var lättare att ta än att jag aldrig vill vara med henne.

 

1 kommentar:

  1. Jättefin pärlgran! Och nej, det är inte helt lätt att tyda vad de små människorna vill alltid, ibland verkar det som att Henry på nåt sätt tror att jag kan läsa hans tankar och blir jättearg för att jag inte fattar sånt som han tänker men inte säger...

    SvaraRadera