tisdag 16 december 2014

Lucka 16; En selfie/ett självporträtt du tagit i år


Selfies. I love 'em! Jag blir alltid kass på bild när nån annan tar kort på mig, det känns alltid så dumt och jag försöker att se naturlig ut utan att lyckas. Men när jag tar bilden själv, då är det kul, då kan jag se ut som jag vill se ut för stunden. Jag vågar posera, jag vågar ta plats. Jag har makten. Som på den här bilden. Jag kände mig fierce som Tyra Banks skulle ha sagt. Jag skulle ut med en kompis på kvällen och hade på mig paljettbrallor, hade sminkat mig mer än vanligt, har halvlila hår och kände mig dösnygg, vilket jag tycker att bilden förmedlar. Jag skulle vilja se ut så här jämt, men tyvärr kommer ju inte mina bästa vinklar fram lika bra IRL så att säga, hehe. 

Jag tycker det är synd att selfien som fenomen ofta blir så utskälld och förlöjligad. Visst, det är ytligt att ta selfies, men jag tycker ändå att de tillför något eftersom de låter en själv välja hur en vill framställa sig. De kan stärka en. Och en selfie tar plats. Här är jag liksom, kolla på mig!

6 kommentarer:

 1. Först: Du är så jädra cool!!
  Sen: Håller helt med dej. Kanske hade selfies t.o.m gjort att jag vågat skapa mej en starkare identitet under typ högstadiet, visa vem jag var. Där hade en ju bara skolkatalogsfotot att spela med.

  SvaraRadera
 2. Jag har älskat henne sen valet 2010. Det här höjde bara hjältestatusen ännu mer. Åh, tänk om alla 87% som inte röstade på SD kunde vara så modiga. Vad mycket finare allt skulle kunna vara.

  SvaraRadera
 3. Gillar dina selfies :) Själv har jag helt lagt ner att vara med på bild eftersom jag håller på att spara ut håret och känner mig fulast i världen just nu... :)

  SvaraRadera
 4. Du är jättesnygg (alltid, även i hjälmen där ovan)! Men visst är det så att man blir bättre när man tar bilden själv. Min man tar alltid bilder där jag halvblundar och ser ut som värsta knarkaren eller i någon konstig vinkel så att jag får dubbelhaka...

  SvaraRadera