måndag 8 december 2014

Lucka 7: En bild du tagit som du själv tycker mycket om

Jag tog den här bilden igår, hemma hos min svärmor, Ellys farmor, i skärgården. Mina och Niklas katter Zoom och Blixa bor ju där numera, och det är alltid lika kul att hälsa på dem och att se hur bra de har det. Och som Elly älskar dem! Hon har döpt om dem till Plutten och Maja, Maja efter hennes bästa kompis på förskolan, och hon gosar med dem, leker med dem och försöker att bära dem. Och katterna är så tålmodiga med henne. Det är något visst med barn och djur alltså, vilket jag tycker att den här bilden förmedlar. 

8 kommentarer:

 1. Jättefina katter! Har undrat länge, vad är det för ras? Ser nästan ut som nån Rex-ras, själva har vi en Devon Rex. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blixa är en siames och Zoom är en devon rex!

   Radera
  2. Åh se där. Vi fick "ärva" vår Devon, hade nog inte köpt en sådan själv då jag är van vid bonnkatter, men nu är vi frälsta. Skaffar vi fler så kommer det definitivt bli Devon igen :)

   Radera
 2. Om det är Devon Rex. Hur är de i humöret?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Zoom är en devon rex! Nu är Zoom den enda rexkatten jag känner, så jag vet inte hur rexar är i allmänhet, men Zoom är iaf väldigt lugn, snäll, gosig och tålmodig.

   Radera
  2. Jag kan bara stämma in. Brukar beskriva vår Devon som väldigt "hundaktig" i sitt sinne. Otroligt social katt som möter oss i dörren när vi kommer hem, som alltid vill vara med, vara nära, ligga i knät, gosa. Väldigt tolerant med vår dotter, nästan för snäll har aldrig markerat mot henne trots att han nog borde gjort det mer än en gång ;-) Livsnjutare (som alla katter) ligger i solen/värmen och gosar sig. En annan fördel, den korta pälsen syns knappt upplever inga som helst problem med katthår på möbler/kläder mm.

   Radera