torsdag 4 december 2014

Recept: pumpasoppa

Jag har varit sugen på att laga något som innehåller pumpa rätt länge, men jag har liksom inte riktigt kommit mig för eftersom jag har trott att det ska vara supersvårt att komma igenom skalet. Men i helgen tog jag mod till mig och köpte en butternutpumpa. Och skalet var inte alls så där hårt som jag hade föreställt mig, även om det tog en stund att skala hela pumpan. Men det var det helt klart värt, för soppan blev verkligen god!


Recept på pumpasoppa, ca 5 portioner:

  1 stor butternutpumpa
  1 gul lök
  1-2 vitlöksklyftor
  1 buljongtärning
  2,5 dl kokosmöjlk
  vatten
  olja
  ev lite oregano

Skala och hacka löken. Skala pumpan och dela den i småbitar. Fräs lök och pumpa lite lätt. Täck pumpan med vatten, tillsätt buljong och koka  upp. Låt koka tills pumpan är mjuk, ca 15 min, och ta sedan grytan av plattan och mixa soppan med stavmixer. Jag mixade den inte helt slät, då jag tycker att det är gott när soppan är lite "chunky". Tillsätt sedan kokosmjölken och låt soppan koka upp. Smula eventuellt i lite oregano. Voilá! Jag serverade min soppa med nybakt majsbröd, som jag gjorde efter ett recept från höstnumret av tidningen Vego.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar