måndag 12 januari 2015

När VAB är gött

Nä, men en liten VAB-dag var ju inte dumt alls. Värre var det för snart ett år sen, då jag pluggade och Elly var sjuk i flera dagar och jag var helt uppstressad för att jag halkade efter i skolan, och då ställde ändå både min mamma och Niklas mamma upp och barnvaktade. Men nu när jag jobbar är det helt annorlunda. Visst jag hade saker inplanerade på jobbet, men ingenting som mina kolleger inte kan fixa, utan att de behöver stressa ihjäl sig (en av fördelarna med att jobba i team är ju att alla är involverade, på ett eller annat sätt), eller så får det skjutas upp.
 
Så när klockan hade blivit nio i morse gick vi till godisaffären och köpte glass. Sen tittade vi på Dora, tittade på Dora och tittade på Dora. Till sist somnade Elly till Dora och jag rullade ut yogamattan, tände rökelse för att få ordentlig feeling, och körde pass 11 av 30 days of yoga. Jag kunde nästan inte tro att det var sant, men Elly fortsatte att sova, så jag värmde mat till mig och började titta på det sprillans nya Girlsavsnittet. Efter några minuter vaknade Elly, sa "leka. Jag vill leka nu" och gick till sitt rum, men vände direkt och kom tillbaka till soffan och la sig och somnade om. Så jag fick alltså se hela avsnittet. När Elly väl vaknade läste jag så många Pixiböcker för henne att jag höll på att somna. Det gjorde jag inte, men Elly, vars feber steg, somnade igen och jag rullade återigen framyogamattan och hann yoga i 8 minuter innan hon vaknade. Men tro mig, de 8 minutrarna gjorde gott, ty kroppen blir lite konstig av att sitta i soffan hela tiden. Elly har verkligen varit skruttig idag och har legat på soffan i stort sett hela dagen. Ett tag hade hon lite över 39 grader och var brännhet, stackaren. På seneftermiddagen tittade vi på Madicken och efter en stund fick jag spola fram till Ellys favorit: när Madicken hoppar från ett tak och får hjärnskakning. Sen sa Elly att hon ville gå och lägga sig och med tanke på att hon somnade tidigt och att hon har sovit två gånger på dagen är jag väl inte så där överdrivet hoppfull inför natten. Men en vet aldrig, hon kanske sover som en stock. Nu har jag tränat lite cardio, armar och restorative yoga, för den där förkylningen jag kände av i morse var nog bara inbillning och jag hade så mycket spring i benen. Nu blir det däremot popcorn i mängder. Synd att jag redan har sett Girls.

 

8 kommentarer:

 1. Så gött när vab-dagen blir bra! Hoppas ändå att Elly kryar på sig!

  SvaraRadera
 2. Kan nästan längta efter lite VAB ibland...! Även fast Victor bara sover på dagen om han har över 40-grader (men då nästan en timme oftast!). Han sover annars aldrig på dagen sedan han blev två bast. Men ändå. Lite mysigt med VAB ju. Idag är jag hemma sjuk själv istället, ärligt talat riktigt skönt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan också längta lite efter vab ibland, det är ju rätt mysigt. Elly slutade sova på dagen innan hon fyllde 2, men nör hon har feber brukar hon sova en stund, men inte så här mycket.

   Ah, att vara hemma och vara sjuk medan barnet är på föris, det kan jag sukta efter ibland. Har inte hänt hittills, men det låter väldigt skönt. Krya på dig!

   Radera
 3. Vad duktig du är med yogan! Jag får aldrig ändan ur vagnen verkar det som... Hoppas elly mår bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det där med att komma in i det, nör en väl har gjort det är det svårt att låta bli :)

   Radera
 4. Jag är sen på Girls men såg första avsnittet igår och känner att jag nog behöver ge det några avsnitt till innan jag bestämmer mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar den, även om flera av karaktärerna är väldigt svåra att tycka om... Men ge den en chans till!

   Radera