torsdag 15 januari 2015

Nicecream

Här kommer ett av mina bästa tips: om du har bananer som börjar bli övermogna, dela dem i bitar och frys in dem. När du sedan blir sugen på glass (elle smoothie) är det bara att plocka fram bananbitar motsvarande 1-2 bananer, låta dem stå framme en stund och sedan tillsätter du en näve frysta hallon och ca 1/2 tsk lakritspulver och stavmixar allt tills du har fått dig en skål med glass. Sen är det bara att njuta!

 

Smaksättningen kan förstås varieras i det oändliga; skippa hallonen och lakritspulvret och tillsätt en stor klick jordnötssmör och/eller ett par skedar kakao. Eller blåbär, eller kokos... Det fiffiga med att använda bananer som är lite bruna är att de är så pass söta att du inte behöver söta glassen ytterligare, om du inte vill ha en extra söt glass förstås. Om jag ska äta nicecream eller (nanaicecream=bananaicecream) innan eller efter träning tillsätter jag ibland lite proteinpulver. Ett annat tips är att toppa glassen med hackade nötter.

 

7 kommentarer:

 1. Vilket himla bra tips! Mot affären för att köpa bananer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland säljer de bruna bananer till lågt pris i min fruktaffär och det är ju perfekt; bara att dela dem och slänga in i frysen!

   Radera
 2. Har också testat att göra glass på frysta bananbitar, tillsatte ingenting och blev helt chockad av hur smarrigt det var! Men jordnötssmör och kakao i låter yum!

  SvaraRadera
 3. funkar fint med avokado med!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag inte provat! Har tyvärr fortfarande lite svårt för avocado sedan jag fick avsmak för det när jag var gravid.

   Radera
 4. Shit så gott det låter!

  SvaraRadera