måndag 26 januari 2015

Projekt fota mamman och barnet

Jag tar en massa kort med ifånen. Jag tar kort på allt: mig själv, mat, fina saker, fula saker och en hel massa kort på Elly. Jag älskar att fota med mobilen, det är ett roligt sätt att dokumentera min vardag och jag älskar att kunna titta tillbaka. Och jag tycker att det är kul att leka med bilder; använda filter, ändra ljus, förvränga verkligheten lite. Niklas tar sällan kort, han har helt enkelt inte det intresset. Och det är självklart helt ok. Däremot är det lite trist att det finns en miljon kort på Niklas och Elly tillsammans, som jag har tagit, och att det finns väldigt få kort på Elly och mig. Eller jag tar ju på mig och Elly ibland, men då är det ju selfies och inte bilder på när vi leker, badar, lagar mat eller myser tillsammans. Så nu försöker Niklas och jag påminna varandra om att han ska fota Elly och mig lite oftare. Av bilderna att döma kan jag behöva öva mig på att inte spexa eller posa så fort nån ska ta kort på mig...
Men sen är det ju förstås omöjligt för mig att inte fortsätta att fota mina favoritmänniskor jämnt och ständigt. Men det ena behöver ju inte utesluta det andra.

5 kommentarer:

 1. Hehe, känner igen mig mkt! Finns alltid väldigt få bilder på mig jämfört med på alla andra, både i vardagliga sitautioner och från resor osv. Bara en och annan selfie eller ansträngd bild som jag bett någon annan att ta och som därmed blir jätteonaturlig..haha.
  Har många, många gånger varit med om att vänner sagt "jag lämnade kameran hemma för du är ju ändå här och tar så mycket bilder, jag tar dina sen!". Vilket såklart är HELT okej förutom att det just som du skriver är trist att inte själv vara med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju det. Och sen ber en om att bli fotad, men då blir det ju aldrig så där naturligt, i ögonblicket.

   Radera
 2. Jag vet och när jag tittar tillbaka på våra resor undrar jag ifall jag var med? Säg att det är hundra kort i kameran och jag är med på ett eller två.... Vi försöker bättre på det men det är svårt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Var Niklas och Elly på semester och hade en fotograf med sig liksom?

   Radera
 3. Hos oss behöver nog både jag och Grefven tänka på att försöka vara med på bilderna och inte bara ta på B själv :-)

  SvaraRadera