tisdag 31 mars 2015

Flummet

När jag började med /hemma/yoga i december 2013 var det dels för att jag ville bli mindre stel i kroppen och dels för att jag ville bli bättre på att slappna av och på att vara i nuet, dvs inte planera, planera och planera hela tiden. Vad jag inte ville ha var flummet. Jag ville inte ha mantran, prat om energier eller en massa meditation. Det var ju hippietjafs. Men nu har flummet och hippietjafset smugit sig på mig och jag har tagit emot det med öppna armar! Ok, jag köper inte allt, men jag mår så fruktansvärt bra av meditation, det här med att känna positiv energi känns inte så underligt längre och förra veckan på restorative yogaklassen jag brukar gå på använde vi ett tyst mantra när vi tränade på ujjayi-andning (en speciell sorts andning som används inom yoga) och jäklar, vilken upplevelse det blev! Jag kom liksom till en helt ny nivå i meditationen och blev efteråt alldeles överväldigad av känslor av lättnad och tacksamhet. 

Att jag har börjat ta till mig fler delar av yogan, och inte bara de fysiska, gör att yogan har blivit så mycket större och viktigare för mig. Det handlar inte bara om vad som händer på mattan längre, utan yogan börjar få allt större inverkan på mitt liv och det känns som om jag har hittat hem.

Peace!

/HippieFifi

3 kommentarer:

 1. Det låter som något jag skulle prova. Är stel, spänd, stressad och allmänt bara ... nervös.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får följa med på restorative nån gång :)

   Radera
 2. Åh vad häftigt det låter! Nu blir jag mer sugen på yoga :-)

  SvaraRadera