måndag 23 mars 2015

Idag sjukanmälde jag mig

Idag gjorde jag något så tokigt som att jag sjukanmälde mig! Det tog dock en hel morgons velande fram och tillbaka innan jag tog beslutet att jag faktiskt kände mig för dålig för att jobba och att jag minsann har rätt att vara hemma då. Att det ska vara så svårt! Och att det ska vara så svårt för den här förkylningen att ge med sig! Nu har jag haft ont i halsen och varit småsnorig i en och en halv vecka. I helgen blev det lite värre och i natt var halsen så svullen att jag inte kunde svälja. Och denna matthet! Helt slut. Men ingen feber. Jag tog tempen fem gånger i morse, för jag önskade att jag skulle ha feber så jag kunde vara hemma med gott samvete. Men sen intalade jag mig att en får vara hemma ändå och efter det ägnade jag mig åt det som jag i hemlighet har drömt om sen Elly började förskolan: jag lämnade Elly på förskolan, gick hem, kröp ner i sängen och låg sedan där resten av dagen (well, fram till tidig eftermiddag då det var dags att hämta hem barnet) och tittade på TV-serier och drack te och åt glass. Livin' the dream liksom.

2 kommentarer:

  1. Låter bra, vila ordentligt! Krya på dig :-)

    SvaraRadera
  2. bra! Jag känner verkligen igen mig, att det ska vara så svårt att sjukanmäla när det behövs! Brukar dock försöka tänka på hur irriterande det är med kollegor som kommer sjuka till jobbet :)

    SvaraRadera