lördag 14 mars 2015

Lördag! Sol! En massa bilder!

Idag var det äntligen en Elly-Sofiadag. En sån där dag jag kan längta eftersänder veckorna, en sån där dag då vi inte har en massa planer, utan bara kan ta dagen som den kommer.
Efter frukost gick vi till den mysiga barnbokhandeln Bokskåpet, som ligger en liten bit härifrån. Det var nämligen så att Karin Jacov skulle läsa högt ur sin nya bok Malte och glitterhästen just på Bokskåpet. Karin och jag har följt varandra via våra bloggar och Instagram i några år nu, men det var första gången vi sågs IRL. Och det är så himla coolt att Karin under tiden jag har följt henne har blivit en riktig författare!
Karin har nu skrivit två böcker om Malte Modig. Båda två är fina och mysiga historier med bra genustänk. Det är så härligt att läsa om en pojke som älskar en rosa glitterhäst och som inte är tuff och modig.
Efter sagostunden åt vi sushi. Elly har tjatat om sushi nästan hela veckan, och jag hade lovat henne sushi till helgen.
Det var nog min första veganska köpesushi och den var riktigt nice, särskilt tofun.
Sen gick vi till Vegstore som idag skulle börja rea ut alla varor då de ska stänga igen och flytta till nya lokaler så småningom. Men när vi klev in i affären och möttes av en kö som slingrade sig genom hela lokalen blev vi avskräckta och gick och köpte gelato till Elly istället. Elly åker i stort sett aldrig vagn längre. Men när vi gick hemifrån idag lekte hon att hon var min bäbis och då var hon ju tvungen att åka vagn...
Jag hade på mig skinnjacka (eller "skinn"jacka) och vårskor och frös stundtals så jag blev panikkissnödig, men i solen och i lä var det riktigt skönt. Älskade vår. Mitt pessimistiska barn hävdar dock bestämt att det fortfarande är vinter.
På hemvägen skulle Elly känna på en massa blommor. Också stannade vi till vid en lekpark och lekte affär för ovanlighetens skull. Skojar bara, affär har varit en favoritlek sen Elly var ca 1,5 år...
Sen kom vi hem, picklade en jävla massa grönsaker och spelade bajsspelet, som vi köpte idag. Det var första gången Elly spelade ett spel utan att fuska, tror jag. Men hon vann ändå, alla tre gångerna.
Och nu äter jag popcorn i sängen, eftersom Elly sover på soffan. När hon först sa att hon ville sova där sa jag nej av bara farten. Men sen tänkte jag äh, vad fan, varför inte? Och Elly somnade både smidigt och tidigt, så win win, säger jag.

 

2 kommentarer:

  1. Åh en sådan härlig dag :-)

    SvaraRadera
  2. Det var jätteroligt att ni kom, kändes tryggt och skönt att ha "kända" ansikten där!

    SvaraRadera