lördag 28 mars 2015

Riddare mitt ibland oss

Idag var det extra spännande i lekparken, för plötsligt tågade det in en samling riddare! Det visade sig vara ett gäng lajvare som skulle föreställa legosoldater frön 1500-talet.
Elly: "men är det riktiga riddare?"
Jag: "nej, de är inte riktiga"
Elly: "men jag såg att en rörde på sig?!"
Jag: "nu ska de börja slåss med sina lansar!"
Elly: "på varandra eller på oss?"
 
Jag beundrar verkligen den här typen av nördighet. Jag menar, de här människorna måste vara så otroligt hängivna som lägger en massa pengar på utrustning, syr kläder, åker på konvent osv. För att inte tala om all tid som en sån här hobby måste ta i anspråk. Det är rätt häftigt att våga satsa så här mycket på en hobby ändå, särskilt som den är så snäv.
 

 

2 kommentarer:

  1. Var på Zenit och fikade och såg en av riddarna där i krokarna. Gjorde precis samma reflektion, man måste liksom beundra en sådan hängivenhet!

    SvaraRadera
  2. Lajv verkar hur roligt som helst. Hade jag varit mer social hade jag nog varit frestad.

    SvaraRadera