torsdag 23 april 2015

Beckomberga

Jag älskar Sara Stridsberg.
Jag älskar mentalsjukhus (alltså, som de gamla mentalsjukhusen beskrivs på film och i litteratur. Jag vet att det förekom oerhört många övergrepp, att folk över- och felmedicinerades och att tusentals människor hölls inlåsta i åratal i onödan. Men jag kan inte låta bli att romantisera de gamla mentalsjukhusen ändå. Förlåt).
Alltså har jag längtat som en tok efter att läsa denna bok, och nu när den äntligen finns i pocket har det blivit dags. När jag först öppnade boken var jag alldeles pirrig av förväntan. Jag läser bara ett fåtal sidor varje kväll för att kunna suga på karamellen så länge som möjligt. Och jag älskar förstås de kanske 35 sidor jag har läst hittills. Språket. Stämningen. Mentalsjukhuset. Vansinnet som lurar runt hörnet. Pappan som inte riktigt klarar av livet i den riktiga världen. Flickan som växer upp med det. Ah.

4 kommentarer:

 1. Har du sett att Sara kommer till Pocket Shop på centralen nu på tisdag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej! Måste kolla upp detta, tack för tipset!

   Radera
 2. Såg att den kommit i pocket, ska läsa. Har inte läst något av Stridsberg så det ska bli intressant att se vad jag tycker.

  SvaraRadera