onsdag 29 april 2015

Kurt Cobain: Montage of Heck

Igår var jag och min gamla kompis (alltså, hon är ju inte äldre än jag, men vi har känt varandra länge, så vår vänskap är gammal) Anna och såg Kurt Cobain: Montage of Heck på bio. Det passade väldigt bra att jag såg den med just Anna, eftersom vi i vår ungdomar tillbringade åtskilliga timmar med att lyssna på Nirvana. Och jag lyssnar ju på Nirvana än. De är faktiskt ett av mina absoluta favoritband genom tiderna och jag lyssnar extra mycket på dem varje vår. Nirvana är vårmusik för mig på samma sätt som Sisters of Mercy är min höstmusik.
 
Kurt Cobain: Montage of Heck är en dokumentär som består av bilder, filmer och dagboksanteckningar från hela Kurt Cobains liv samt intervjuer med hans föräldrar, syster, Krist Novoselic och Courtney Love. Genom alla dessa bilder och ord känns det som en kommer väldigt nära Kurt och förstår hans ångest och drivkraft. Och allt blir förstås starkare när Nirvanalåtar spelas till. Filmen har några svaga bitar, som när en ung Kurt framställs genom en tecknad serie, men i stort är den ett enda stort och snyggt, men ganska sorgligt, kollage av Kurt Cobains liv.

 

 

2 kommentarer:

  1. Film är verkligen bäst på bio. Ser mkt hemma men blir så ofokuserad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis! Det är så bra att det inte går att pausa filmen på bio.

      Radera