söndag 19 april 2015

Lite om helgen

I fredags gick vi till det nya bageriet runt hörnet, som hade smygöppet. Elly valde glatt en kanelbulle till fredagsmyset, istället för snacks.
Dagen efter hade bageriet invigning och Elly fick en bulle gratis. Hon fick även mjölk i en take awaymugg som hon har druckit ur hela helgen. Det ser ut som hon dricker kaffe varje gång.
Vi gick även och handlade lite förnödenheter, jag, storebror och lillebror (alla bröder är dock flickor, men Elly påstår att hon inte kan säga syster, vilket är konstigt för det kunde hon för ett par år sen) och det tog en evighet eftersom storebrodern var tvungen att stanna och titta till bäbin i vagnen hela tiden.
Sen tillbringade vi hela eftermiddagen i Botaniska med föräldrar jag känner från internet och deras barn.
Också träffade vi på Lisakristin som faktiskt jobbar på Botaniska och barnen fick mata fiskarna.
Idag tog vi en lugn morgon. Eller lugn och lugn, den var väl rätt intensiv, men vi stressade inte iväg nånstans. Elly skajpade i nästan en timme med sin ena moster och jag la in tvätt. Vi åt frukost både länge och väl och Elly gjorde piruetter. Sen gick vi i alla fall ut på en cykeltur för Elly och en promenad för mig. Vi köpte hårklämmor till Elly och Beckomberga av Sara Stridsberg till mig. Också åt vi sushi och däremellan beundrade Elly fontänen på Järntorget.

På hemvägen hittade Elly en stor äng full av blommor. Jepp, hon är ett stadsbarn.

När vi kom hem hängde vi på gården med våra grannar som har två barn i Ellys ålder och sen gick vi in och Elly lekte att hon gick i skolan medan jag lagade supergoda tacoburgare efter recept från Mera Vego. Till och med Elly gillade dem, när hon väl hade ro att sitta och äta vill säga.

Vet inte hur många timmar vi har varit ute den här helgen, men många är det i alla fall. Elly hade röda kinder när. Hon gick och la sig och jag har fått fler fräknar. Som knappt syns på bild, nej, eftersom de är så ljusa. Varje år önskar jag att jag ska få riktigt skarpa fräknar, men så blir det ju aldrig. Hur som helst: en bra helg! En skööön helg!

 
 

5 kommentarer:

 1. Åh vad härligt ni haft det! Funderar på om inte det ev kan vara vår kompis nyöppnade bageri som ni bor vid...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om er kompis bageri ligger i Masthugget är det nog så :)

   Radera
 2. Det är så himla skönt att gå och sova när man varit ute hela dagen. Man blir skönt trött istället för att vara såsigt trött. Får också fräknar för övrigt och jag gillar det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en somnar som ett barn ju!

   Radera
 3. Underbara foton! Särskilt det högst upp.

  SvaraRadera