fredag 17 april 2015

Motsatsen till gröna fingrar

Växter och Fifi är ingen kärlekshistoria. Oftast har vi inga växter alls här hemma, men ibland får jag ett infall och tänker att det hade hade varit trevligt med nån vacker blomma och köper en pelargon eller så (och med "så" menar jag ungefär vilken blommig växt som helst, är helt kass på namn). Sen glömmer jag bort att vattna den. Eller övervattnar den. Så för ett tag sen tog jag ett beslut. Inga mer blommor, däremot gröna växter som inte är så känsliga. Och nu har vi faktiskt några gröna växter som har stått sig ett tag.

 I höstas fick jag en stickling från ett elefantöra av en instagramkompis och när jag härom dagen tänkte på hur fint den har tagit sig bestämde jag mig för att inte köpa fler växter, utan jag ska tigga/köpa skott eller sticklingar av folk istället. Jag tänker att om jag har växterna från bäbisstadiet blir jag kanske lite mer mån om dem och det kan ju vara kul att se en växt växa och växa och växa. Igår klippte jag av tre små kvistar från garderobsblommorna på jobbet och satte i jord. Sen postade jag bilden ovan på Instagram och skrev att jag numera ska satsa på gröna växter som är i princip odödliga och jag fick genast tips om andra växter som borde passa mig. Och inte minst var det flera personer som erbjöd sig att skicka sticklingar till mig, så himla fint! Så förhoppningsvis kommer jag att ha en massa gröna växter här hemma snart. Eller så dör alla och jag vill aldrig mer skaffa en krukväxt. Vi får se.

Alltså, jag hade väl aldrig trott att jag skulle skriva ett blogginlägg om krukväxter. Jag skyller på våren och på att hippien i mig vill ha mer liv omkring sig.

2 kommentarer:

  1. Jag är helt på din sida, gröna växter är det bästa! Vi har en intressant växt hemma (vad den nu heter?) som vi fick som bebisskott och som nu ynglar av sig för fullt. Lycka till med dina växter!

    SvaraRadera
  2. Åh vad fint med byteshandel. Sån borde göras med typ allt.

    SvaraRadera