onsdag 15 april 2015

Yogautmaning

Jag brukar kolla ganska många yogarelaterade taggar på Instagram, eftersom jag tycker att det är så inspirerande att se bilder på yogis från olika länder och på olika nivåer. Dels får jag tips om nya positioner att testa och dels är det så häftigt att se yogis som gör riktigt avancerade poser, det är så coolt att det går att göra så mycket med kroppen! Flera av de yogis jag följer håller i, eller är med i, olika yogautmaningar, där vem som helst kan vara med. Jag har aldrig varit med i någon sådan utmaning tidigare eftersom de alltid har verkat så avancerade och det känns inte så jättekul att delta om jag inte behärskar hälften av poserna. Men så drog bloggaren, journalisten och yogaläraren Veronica Jäderlund igång en utmaning tillsammans med det nystartade yogamagasinet Yoga world, och eftersom jag verkligen diggar Veronica så tänkte jag att jag kunde ge utmaningen en chans.Det funkade som så att Veronica varje dag postade en bild på sig själv i en viss pose, samt en beskrivning till hur en gör posen. Sen var det bara för alla följare att posta en bild på sig själva i posen.
Och det var verkligen roligt att delta! Jag har testat på positioner som var helt nya för mig, jag har vågat försöka mig på två skitsvåra poser som jag inte klarade av och känt att det var helt ok och jag har genom taggarna #yogaworldvår och #yogaworldspring fått en massa inspiration och följt andra som har kämpat på. Jag har genom att se bilder på mig själv insett att det inte alltid ser ut som det känns när jag är i en asana, som på fjärde bilden ovan, jag hade ingen aning om att jag står för långt ut med armarna i wheel pose, men nu kan jag öva på att föra händerna närmare fötterna.
Jag måste erkänna att jag fick ett bryt när jag övade på kråkan (tredje bilden här ovan) så mycket att jag fick stora blåmärken på överarmarna och kände mig helt kass (kråkan sammanföll med PMS), men när jag några dagar senare kunde hålla posen i några sekunder var jag så jäkla glad.

Det svåraste var att fota mig själv när det inte fanns någon annan (vuxen) i närheten. Vi har inte så stora öppna ytor hemma, så det var svårt att få med hela mig. Jag skulle helst av allt vilja ha ett helt rum att bara använda till träning, men det är ju ett riktigt lyxproblem.

10 kommentarer:

 1. Jäklars vad smidig du är! Blir jätteimponerad. Hehe, du skulle sett mej när jag en gång försökte genomföra den där posen överst, med rumpan i luften: Såg säkert ut som ett ivrigt sparkande spädbarn alt. skalbagge :) Men blir taggad av dina bilder, måste kolla in det där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, vissa delar av mig är smidiga, typ övre delen av ryggen, medan jag är stel i nedre delen av ryggen och i baksida lår. Men jag har blivit betydligt smidigare sen jag började med yogan!

   Radera
 2. Vad kul att du också var med! Jag gillade verkligen också den där utmaningen. Varierad och ganska "lagom" jämfört med en del andra jag sett. Tips för fotande: appen GorillaCam. Super!

  Härliga bilder förresten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis, många utmaningar är så avancerade och jag skulle tycka det var trist om jag bara kunde ett fåtal poser.

   Oh, tack, ska skaffa den appen direkt!

   Radera
 3. Jag är så impad över att du kan!

  SvaraRadera
 4. Grymt imponerad - speciellt av kråkan. Du har inspirerat mig såpass att jag har provat på lite nybörjaryoga med hjälp av youtube här hemma.

  SvaraRadera
 5. En sådan ära att denna blev den första yogautmaningen du hängde på!
  Kul att läsa att ni gillade nivån på det, tanken var att alla skulle kunna vara med - med några lite mer utmanande positioner.
  Grymt jobbat Fifi! Hoppas du hänger på om det blir några fler roligheter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var perfekt, det var både poser jag kände mig säker på, såna jag kunde halvbra och några som jag inte klarade. Det hade inte varit kul om det var för lätt heller. Jag hänger absolut på nästa gång också :)

   Radera