fredag 8 maj 2015

Åh, amningen!

Det här minnet är dock bara ljuvt. Första amningen utomhus. Villa Belparc i Slottsskogen. Visserligen följdes den första uteamningen av det första blöjbytet på offentlig toalett och denna toalett besöktes även av en geting, vilket gjorde mig lite nojjig eftersom nyföding och getingstick inte kändes som nån bra kombination. Men annars väcker den här bilden så mycket värme i mig. Jag älskade att amma. Närheten. Lugnet som infann sig i mig så fort Elly greppade bröstvårtan. Känslan av att tiden stannade. Det häftiga i att jag kunde göra mitt barn mätt medelst min kropp. Nu är det drygt ett år sen vi slutade att amma och jag vet att både Elly och jag saknar det ibland.

 

2 kommentarer:

  1. Åh, det är verkligen häftigt att kunna amma och jag är så glad att ha kunnat amma båda mina barn efter struliga inledningar. Gillade det extra mycket med Sigge när han var lite större och jag hade börjat jobba igen, det var ett så himla skönt sätt att varva ner tillsammans efter att ha varit ifrån varandra hela dagen. Hoppas Arvid och jag kommer trivas med amningen länge!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var så mysigt att komma hem från föris och sätta sig i soffan och amma!

      Radera