tisdag 5 maj 2015

Långhelg i Falun

I torsdags tog vi med våra packade väskor och gick ut till busshållplatsen för att påbörja den långa resan till Falun.
Nästan sex timmars tågåkande med en 4-åring gick över förväntan. Förmodligen tack vare att vi var två vuxna, att vi hade med spel, att en av oss gick runt på tåget med Elly när hon blev rastlös, att det fanns café på tåg nr två, vilket ledde till Festis och chokladboll och sist men inte minst, att Elly kunde ägna sig åt diverse yoga- och akrobatkonster.
I fredags hängde vi hos min syster i Grycksbo utanför Falun. Vi bodde hos min syster hela helgen medan resten av familjen, dvs mina föräldrar och mina två andra syskon med partners bodde på hotell. Det var nämligen världens familjehelg i Falun för att fira att min far har fyllt 65.
Elly kommenterade att det aldrig är lika fint hemma hos oss som hos min syster, och var tydligen mån om att det skulle förbli så.
Och te drack vi.
När resten av familjen hade anslutit tog vi en promenad i Grycksbo och hittade en gammal kyrka där Elly hittade en gammal skolbänk.
Och vi hittade en park som tycktes ha det mesta. Åtminstone en gång om året då det är rockabillyfestival där.

I lördags var vi i Sundborn och tittade runt på gården där Karin och Carl Larsson bodde. Det var väldigt fint och gemytligt där omkring, men jag gick aldrig in i huset och tog den guidade turen eftersom jag är rätt ointresserad av Carl Larsson

Det finaste var dock de små loppisaffärerna i närheten. Som denna, där jag hittade en röd porslinsbambi.

På kvällen gick alla utom Niklas och Elly ut och åt och sen tog vi en öl tillsammans. Jag hade på mig min nya kimono som jag köpte på indiska samma dag.

Dagen efter bjöd mamma och pappa på frulle på hotellet. Sjukt gott. Såklart. Älskar hotellfrukost. Och då särskilt sådana som har en hel del veganskt att bjuda på.

Sen åkte vi till gruvan och tittade runt. Det bar coolt.

Min man geologen tyckte att gruvan var liten och gick omkring och funderade på vart de gjorde av allt gråberg när de bröt koppar.

Det var en underbart soli och varm vårdag. Skojar bara.

Men på eftermiddagen blev det en varm och fin vårdag. Åtminstone på min systers balkong.

Sen blev det måndag och det var dags att ta tåget hem igen. Det var superkul att träffa alla för det är så sällan vi är samlade eftersom vi är lite utspridda i landet. Och det är kul nu när Elly är större och verkligen längtar efter och ser fram emot att träffa sina släktingar.

2 kommentarer:

  1. Men du borde gå in nästa gång! Det andas nämligen inte Carl Larsson (rätt egenkär gubbe tänker jag mig) utan Karin Larsson. Hon var härligt färgstark i sin konst: http://trend.alcro.se/karin-larsson-en-inredare-fore-sin-tid/ , det är inte alls så ljuvt som bilderna får en att tro. Sen kan man också förfasas över hur hans säng är uppställd (tänk kungatron) och att hon sov med barnen i random säng.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha, får göra det nästa gång!

      Radera