onsdag 10 juni 2015

Crazy plantladyn rapporterar

Jag förstår att ni har legat sömnlösa och undrat hur det har gått med mina sticklingar, men misströsta inte, här kommer en rapport!

Ok, det kan hända att jag har blivit galna-stickling-kvinnan. Det började med att elefantörat jag fick som en liten stickling tog sig och växte sig ståtlig. Sen fick jag sticklingar från olika håll och planterade dem i burkar, koppar och allt jag kunde hitta. Vidare köpte jag en liten porslinsblomman på en loppis och en aloe vera på en annan och tog några kvistar och blad från växter på jobbet och tryckte ner dem i jord. (De lite ledsna palmliknande bladen tog jag från en stor växt jag köpte för några månader sen och som är döende, och planterade i jord idag, hoppas de tar sig)

Jag måste knyta fler såna här amplar, för jag får snart inte plats med fler växter i fönstren och på borden.
Och mitt fina elefantöra, som jag tittar på kärleksfullt varje dag, har ynglat av sig och nu står skotten till sig i väntan på att få skickas iväg. (Växten till vänster köpte jag innan sticklingmanin började)
Jag tycks till och med lyckas med blommiga växter! Den hör pelargonen köpte mamma till mig när hon var här i slutet av april. Den var fin och blommig ett tag, men sen slutade det komma nya blommor. Men så planterade jag om den i en lite större kruka häromdan och vips, så kom det en massa nya knoppar!
Till och med Lyckliga Lottan i Ellys rum blommar, bara den får vatten varje kväll så. Den har blommat non-stop sen i april eller så. Jag vet inte om det är särskilt häpnadsväckande egentligen, jag vet ju ingenting om växter, men jag är bara så förvånad att den inte har dött som alla blommor brukar göra här.

 

6 kommentarer:

 1. Jösses! Du går verkligen all-in! Nu bor ni ju i en djungel :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja!! Fast alla växter är ju pyttesmå än så länge, det blir mer djungel när/om de växer sig stora!

   Radera
 2. Å så fint! Jag har just planterat om basilika och mynta som fått en himla fart, och nu jättesugen på att så/plantera grejer. Alltså kan man få köpa en elefantöra-stickling av dig?! Eller kan man beställa nånstans?

  Och så måste du berätta mer om den fina eken (?) på bild ett (!). Vill verkligen så en ek men har läst att jag måste vänta till hösten :/ Trökigt att vänta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, mynta vill jag också ha!
   Jag tror inte det är ek, utan nån slags krukväxt som ska vara svår att döda, fick fem sticklingar av en instakompis och vet inte vad de heter, det är samma som är i konservburkar lite längre ner.

   Hör av mig på FB ang elefantöra!

   Radera
 3. Åh vad fint och mysigt det ser ut! Kan du smitta av dig, här dör allt. Kan iofs bero på att jag inte orkar bry mig om att vattna mer än typ en gång i veckan. Pinsamt ogröna fingrar :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt har dött här förut också, men jag tror det är lättare att komma ihåg när en har haft växterna sen de var pyttepyttesmå, plus att de då vänjer sig vid att bli lite ovårdade :)

   Radera