tisdag 2 juni 2015

Det var den helgen

Helgen inleddes med små ekologiska dinosaurier till fredagsmys.

På lördagsförmiddagen gick jag först på en dansklass och sen på yoga. Efter det var jag rätt trött och redo för kväll, men det var bara att bita ihop och ge mig ut i det underbara vädret (ironi) med Niklas och Elly för att handla lite och putsa fönster på förskolan.

 

Mors dag! Peppen hos Elly var så gott som enorm. Hon propsade på att ge mig frukost redan på lördagen. Samma kväll nör jag nattade henne var hon tvungen att gå upp och viska till Niklas att han skulle väcka henne om hon sov länge på morgonen. På den stora dagen fick jag ligga kvar i sängen och invänta frukost och paket. Sen åt vi alla frukost tillsammans i sängen, hur mysigt som helst.

Söndagen var ju en stor dag i ett annat avseende också, för det var nämligen dagen för den årliga megaloppisen i Majorna, en tradition som jag älskar! Det är verkligen en megastor loppis; folk i Majorna ställer ut bord med saker de vill bli av med lite här och var i stadsdelen och det kommer hur mycket folk som helst. I år sålde Elly några gamla leksaker och plagg (hennes och mina) tillsammans med en kompis till oss eftersom vi vill att hon ska lära sig att göra sig av med saker, då vissa andra, hrm, i den här familjen helst vill spara på allt. Elly tyckte det var kul att sälja och för en del av pengarna hon fick ihop fick hon välja ut några leksaker. Jag köpte kläder till mig själv och krukor, eftersom jag tydligen älskar växter nu och några av plantorna här hemma börjar växa ur sina konservburkar.Och en aloe veraväxt, något som jag har velat ha länge.

På kvällen knöt jag en liten ampel. Fönsterblecken börjar bli fulla nu, så det är ju bra om några växter kan hänga istället. Jag har pinnat en massa olika ampelanordningar på Pinterest som jag vill testa att göra, så snart har vi väl amplar överallt.
Också picklade jag rödlök i glasbruken som jag fick av Elly i Mors dagpresent. Mums!
Idag satte jag upp ett av mina fynd från megaloppisen på kontoret. Arbetsmiljöproblem, sa min ena kollega och tyckte att jag borde få ett eget kontor.

 

 

 

1 kommentar:

  1. Haha måste ändå säga att jag förstår kollegan ;) Go helg låter det som!

    SvaraRadera