torsdag 29 oktober 2015

Halloween

Jag älskar Halloween!
Jag tycker att det är kul med en högtid som inte har med Jesus att göra och som handlar om mörker, död och skräck. Missuppfatta mig inte nu, jag älskar ljus, glädje och liv, men jag tror att vi behöver omfamna mörkret också ibland. Sen är det så klart lite trist att Halloween ofta består av ett kommersiellt jippo.

Hur mycket jag än gillar Halloween brukar jag inte direkt fira, det blir liksom sällan av. Men i år skulle det vara Halloweenfest på Ellys förskola, så igår klädde vi ut oss, Elly och jag, och gick på Halloweenfest i lokalen på vår gård som några föräldrar hade pyntat så fint med spindlar, spindelnät, pumpor och spöken. Nu kanske någon undrar vad våra dräkter hade med Halloween att göra? Tja, Elly hade bestämt långt i förväg att hon ville vara Spiderman och jag var bara glad att hon för en gångs skull inte ville vara Elsa eller någon annan prinsessa, så jag köpte en Spidermandräkt utan att tveka, och själv fick jag bli panda eftersom jag råkade ha en panda-onepiece hemma. Jag hade tänkt att sminka mig till en zombiepanda, men äh, orka... Hur som helst får vi väl jobba lite på skräcktemat till nästa år.

4 kommentarer: