onsdag 25 november 2015

Om en fredag i oktober

Det är en fredag i oktober. Min kollega och jag är ute och åker och jag frågar om vi kan svänga förbi ett apotek när vi åker tillbaka till kontoret. När vi stannar utanför apoteket säger jag att jag springer in snabbt. Men min kollega vill följa med. Jag suckar inombords, men lyckas rafsa åt mig ett graviditetstest medan min kollega tittar på vitaminer. Vi sitter i bilen igen. Jag är kissnödig. Hjärtat dunkar lite hårdare än vanligt. När vi kommer till jobbet går min kollega upp till matsalen direkt och jag tar min handväska och går in på toan. Nu är jag så kissnödig att jag står och trycker ihop låren mot varandra det hårdaste jag kan, medan jag plockar upp testet ur förpackningen. Äntligen får jag kissa. Jag lägger testet på en pappershandduk på handfatet. Ser ett tydligt rött streck. Ett. Nu bultar hjärtat så hårt att jag får svindel. Jag tittar rakt in i väggen en stund innan jag vågar slänga en blick på gravtestet igen. Sen måste jag titta på det både länge och kort flera gånger om, innan det sjunker in att det verkligen finns ett streck till. Ett litet ljust streck. Jag är gravid.

28 kommentarer:

 1. Åh, jag är så himla glad för er skull! ❤❤❤ Vilken vecka är det nu? / @lajenna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack <3 V. 11 är det nu! längtar tills första trimestern är över!

   Radera
  2. Inte långt kvar tills dess! För mig var det väldigt stor skillnad att vara gravid med andra barnet. Med S visste jag på dagen hur långt gången jag var, med A glömde jag ibland vilken vecka det var. Fast kanske inte så där i början, men sen!

   Radera
  3. Nä, bara några veckor! Hittills har jag haft stenkoll, men det är nog för att jag har varit rätt orolig pga blödningar, jag har fått göra två UL redan och så. Men så fort det känns mer säkert kommer jag nog inte ha sån koll längre :)

   Radera
 2. Åh vad kul, grattis! Har läst din blogg sedan Elly föddes och älskar den! Är dessutom själv gravid i vecka 14 nu (första barnet) så skriv gärna mer om graviditeten fortsättningsvis, hehe :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack! Både för grattis och för att du gillar min blogg. Och grattis till dig! Hur mår du? Jag ska försöka att skriva en hel del om graviditeten :)

   Radera
  2. Tack! :) Jag mår bra, inget superjobbigt illamående utan bara lite grann. Stackars dig som mått så illa! :/ Men det är svårt att släppa oron kring missfall och så tycker jag, känns som allting är en enda nedräkning till ultraljudet då man äntligen (förhoppningsvis?!) får se att det bor någon liten där inne. Har RUL 5 januari och det känns låååångt dit, men tiden går nog fortare än man tror, hoppas iaf :) När började magen synas när du väntade Elly?

   Radera
  3. Vad skönt att du mår bra! Ja, det är ju så svårt att veta hur det står till där inne i magen egentligen, men en får väl försöka att tänka att de flesta graviditeter slutar INTE med missfall. Jag tycker att tiden började gå fortare efter RUL sist. Tror magen började puta lite vid v. 15 eller så och vid 18 hade jag lite mage, som folk i allmänhet säkert inte såg, men som jag både såg och kände :) Nu putar det redan på mig!

   Radera
 3. Men OJ!
  Grattis! Vad roligt! Jag fick gåshud när jag läste! <3

  SvaraRadera
 4. Iihhhhhh!! Hurra igen!

  SvaraRadera
 5. Hurra! 2016 är ett asbra år för syskon har jag hört :)

  SvaraRadera
 6. GRATTIS!! ❤ Sitter här och ler från öra till öra, du skriver så fint!

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt, tusen grattis! (igen!)

  SvaraRadera
 8. Hurra! Åh vad fint och kul!

  SvaraRadera
 9. Ååååå! Fick en liten tår i ögonvrån nu! Grattis!

  SvaraRadera
 10. Yes vad roligt! Grattis!

  SvaraRadera
 11. Nämen jag tjuter av glädje här i soffan!

  Grattis fina!

  <3

  SvaraRadera
 12. Hurraa, vad fint! Grattis!

  SvaraRadera
 13. Men åh!! Vad roligt grattisgrattis och ta hand om dig ❤️❤️❤️

  SvaraRadera
 14. Åh, vad kul! Stort grattis till er! 🌷💜🌟

  SvaraRadera
 15. Känner så igen det där med dunkande hjärta. Underbara nyheter, är så glad för er skull!

  SvaraRadera