fredag 20 november 2015

Wohoo, semesterbildbomb!

Vi har ju varit på semester! En vecka på Fuerteventura, som alltså är en av Kanarieöarna.
Det såg ut ungefär så här:
Och det kändes ungefär så här: varmt, härligt, avkopplande, roligt, mysigt och bra. Vi var på samma ort som förra året, Caleta de Fuste, och bodde på samma hotell. Vi var helt enkelt så nöjda förra året att vi tyckte att vi lika gärna kunde åka dit igen. I år hade vi även förstärkning av min mamma (fast hon var ju med förra året också), min ena syster och en familj med två barn som är vänner och grannar till oss. 

Det här var ju ingen resa som innehöll en massa äventyr och stora upplevelser direkt, utan det var semester. Semester som i sol och bad, att slippa handla, städa, tvätta och laga mat. Semester som i att komma bort ett slag. Vi hade halvpension, så frukost och middag åt vi på hotellet och lunch fixade vi själva. Det var supergod mat på hotellet och jag gjorde en avstickare från veganismen och åt vegetariskt, det hade blivit för svårt annars. På hotellområdet fanns det flera pooler och hotellet låg precis bredvid havet, så vi gjorde inte många längre utflykter. En dag tog dock jag, mamma och syster en taxi genom det karga landskapet för att besöka en aloe veraodling, där vi fick en snabb visning av hur aloe veran odlas, hur produkter utvinns och framställs och om vilka olika produkter det finns. Med betoning på snabb, eftersom taxichauffören väntade på oss, då han och guide menade att det skulle bli dyrare att ringa dit en ny taxi, för ingen visste tydligen var odlingen låg. Så förutom den lilla trippen och några rundor till olika köpcenter, höll vi oss på hotellområdet och vid havet. Ärligt talat tyckte jag det var rätt skönt att inte göra så mycket, utan mest bara slappa och njuta av tillvaron. Jag yogade nästan inte ens; jag som brukar yoga varje dag hade förstås med mig träningskläder och hade tänkt att yoga varje kväll när Elly hade somnat, men när hon hade gjort det var jag så trött att jag också gick och la mig. 21:30 var det senaste jag somnade och det var så skönt att verkligen ta sig tiden att lägga sig tidigt. Men en dag på stranden fick jag feeling och körde några armbalanser. Jag älskar att yoga utomhus och i sand känns det extra härligt. Och ok, jag ville ha några snygga yogabilder på mig själv, det kan jag ju inte förneka. 

I måndags kväll kom vi hem till ett mörkt, grått och regnigt Göteborg. Jag saknar värmen, det gör jag, men åh, vad gott det är med hemlagad mat och gröt till frukost efter alla bufféer! Och det är rätt skönt att slippa solkrämen, även om jag gärna skulle slippa vinterjackan och varma tröjor.

4 kommentarer:

  1. Åh, det låter ju alldeles, alldeles underbart! Och du: Du ser ut som ett yogaproffs där på stranden ! :-)

    SvaraRadera
  2. Åh vilken härlig semester! Precis en sån resa längtar jag efter, fast den här hösten har ju faktiskt varit ovanligt dräglig! Fina bilder, kul att resa med så många också!

    SvaraRadera