torsdag 29 oktober 2015

Halloween

Jag älskar Halloween!
Jag tycker att det är kul med en högtid som inte har med Jesus att göra och som handlar om mörker, död och skräck. Missuppfatta mig inte nu, jag älskar ljus, glädje och liv, men jag tror att vi behöver omfamna mörkret också ibland. Sen är det så klart lite trist att Halloween ofta består av ett kommersiellt jippo.

Hur mycket jag än gillar Halloween brukar jag inte direkt fira, det blir liksom sällan av. Men i år skulle det vara Halloweenfest på Ellys förskola, så igår klädde vi ut oss, Elly och jag, och gick på Halloweenfest i lokalen på vår gård som några föräldrar hade pyntat så fint med spindlar, spindelnät, pumpor och spöken. Nu kanske någon undrar vad våra dräkter hade med Halloween att göra? Tja, Elly hade bestämt långt i förväg att hon ville vara Spiderman och jag var bara glad att hon för en gångs skull inte ville vara Elsa eller någon annan prinsessa, så jag köpte en Spidermandräkt utan att tveka, och själv fick jag bli panda eftersom jag råkade ha en panda-onepiece hemma. Jag hade tänkt att sminka mig till en zombiepanda, men äh, orka... Hur som helst får vi väl jobba lite på skräcktemat till nästa år.

onsdag 28 oktober 2015

Till alla som har undrat över mitt fotbollsintresse

Om jag någon gång kommer att få frågan om huruvida jag är fotbollsintresserad, kommer jag att hänvisa till den där gången då Elly var 4,5 år, vi spelade fotboll med en badboll i hennes rum och hon frågade om jag ens vet vad fotboll är egentligen.

söndag 25 oktober 2015

Bokcirkel

Bokcirkel, vilken grej va. Inga män, men mycket snacks och en del vin. En hade läst boken, vi skrattade så vi hosttjöt och jag åt så mycket chips att jag känner mig bakis idag.

fredag 23 oktober 2015

Hej...Det var visst ett tag sen. Det blev sommar, bloggen försvann från mina tankar, det blev höst, jag tyckte det var rätt skönt att inte blogga och så var det med det. Jag har så lätt att bli uppslukad av bloggandet. Jag vill skriva inlägg varje dag, jag bara måste läsa alla mina favoritbloggar jämt och rätt som det är tar bloggandet för mycket tid och energi. Men nu blir jag lite sugen på att börja igen. Efter min avvänjning kan jag kanske blogga lite måttligare? Det kanske räcker att läsa bloggar en gång i veckan? Och jag kanske klarar av att blogga lite mer sällan? Vi får se! 

Jag har saknat er.