torsdag 28 januari 2016

RUL

Så idag var det dags! Rutinultraljudet! Om jag ska vara ärlig så var jag inte lika orolig som jag var för några dagar sen. Jag har känt små fladdriga rörelser i magen ganska länge, men nu i veckan började jag känna mer tydliga puffar och sparkar, vilket lugnade ner mig ungefär ett halvt ton. Men det var ändå ganska pirrigt idag, både för mig och för Niklas. Men allt såg bra ut! Det var ett riktigt sprattligt litet yngel där inne, som både sparkade och boxades, så det var svårt att få en bra bild. Men vad gjorde det? Barnmorskan betonade att det såg ut som en helt normal graviditet och vi pustade ut. Det enda som var lite trist var att moderkakan ligger både lågt och i framkant, så jag får göra ett nytt ultraljud i vecka 34 för att kolla läget på moderkakan, så den inte är ett hinder för vaginal födsel, för jag vill helst föda vaginalt. Jag är dock inte så orolig för detta, för det var likadant förra gången och då flyttade moderkakan på sig.
 
Elly blev jätteglad över ultraljudsbilden och Niklas skrev ut en kopia på jobbet, som Elly satte upp på sin vägg. Hon är så otroligt förväntansfull och jag är så glad att hon ska bli storasyster. Nu känns det också så himla verkligt med graviditeten och jag vågar vara riktigt glad och förväntansfull jag med!

 

8 kommentarer:

 1. Gullungen! Jag hoppas att ni mår bra, allihopa och att graviditeten går bra :-)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag håller på att återhämta mig från lunginflammation, men annars mår vi bra!

   Radera
 2. Så härligt! Blir väldigt glad för er skull. Underbart kort på storasyster Elly också :-)

  SvaraRadera
 3. Åh vad roligt! Mysigt med storasyskon som är förväntansfulla, det är så himla häftigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så coolt att vår lilla unge ska bli storasyster!

   Radera
 4. Åh va fint att allt gick bra. Och så himla roligt för Elly, ja er alla, med ett litet syskon ❤️

  SvaraRadera