måndag 15 februari 2016

Så, nu har bäbin en vagn

Så, då har vi en barnvagn. Vår förra sålde vi eftersom vi, dels inte räknade med fler barn och dels tyckte att den var lite väl klumpig att köra med här i stan. När jag var gravid med Elly kändes det viktigt för mig att köpa en ny barnvagn, jag ville gå omkring i affärer och provköra, klämma, känna och jämföra. Den här gången vill vi köpa så mycket som möjligt begagnat. Det kommer inte att bli fler barn nu och det känns onödigt att köpa en massa nytt som bara ska användas till ett barn och det finns så mycket bra bäbisgrejer på andrahandsmarknaden. Vi började kolla lite på barnvagn på Blocket härom veckan, vi tänkte att det är lika bra att vi börjar hålla utkik, så köper vi en när vi hittar en som känns bra, och i lördags hittade jag en som verkade bra. Jag gjorde ordentlig research kring just den vagnsmodellen; läste recensioner och försäkrade mig om att vagnen är stabil, att den går att köra i snö och terräng, att den är smidig att köra, att den inte är klumpig, att den inte är för låg etc. Efter att ha läst allt positivt om just den vagnen (som även hade blivit utsedd till bäst-i-test!) ville jag förstås ha just den vagnen, men den som fanns på Blocket var förstås såld. Då blev jag som besatt och dammsög Blocket och grupper på FB efter just en sån vagn, men fick inte napp. Men så igår kom det plötsligt upp en till vettigt pris på blocket och jag hann slå till före någon annan och åkte och hämtade vagnen, så nu behöver vi inte tänka mer på det och vi har en fin Brio Smile som står och väntar på bäbin. 

Förresten, det är med att åka kollektivt och promenera med en vagn utan barn i, men med en sittdel liggande i liggdelen, det känns ju lite udda. Särskilt när jag av gammal vana, det sitter väl i ryggraden, började gunga vagnen lite lätt när jag väntade på spårvagnen.

8 kommentarer:

 1. Ser riktigt bra ut!

  SvaraRadera
 2. Den har vi till Sammie! Vi har varit/är mycket nöjda med den. Smidig och stabil.

  SvaraRadera
 3. Vår gamla vagn (som vi köpte ny till Ebba) pajade i somras. Så då köpte vi en Brio Smile, ÄLSKAR den!! Har inte haft med liggdel men den är säkert kanon med. Sittdelen är super. Lättrullad, smidig, högt handtag, stor och lättåtkomlig varukorg. har funkat kanon denna vinter m snö, rullar fint på grusiga å skumpiga skogsvägar å snurrar runt smidigt i trånga affärer. Dessutom lätt att klicka i babyskydd om ni har sån (vi hyrde via NTF på Östra som hade Brio Primo som passa till vagnen).

  Ni har gjort ett bra köp!

  (Åh vilket långt inlägg mvh vagntokig79 😆😆)

  SvaraRadera
 4. De i min mammagrupp har köpt nya ( svindyra that is) vagnar medan vår första var Blocketfynd och den nya hade vi turen att få av sambos kusin. Vet att det är tur såklart men skulle inte heller köpa en sprillans ny. Finns så mycket bra begagnat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns så onödigt att köpa nytt, tycker jag!

   Radera