fredag 11 mars 2016

Cykelromantik

Idag cyklade jag för första gången sen innan jul. Ni vet, jag var ledig och bortrest över helgerna och när jag började jobba igen blev jag sjuk direkt och hade sedan mördarhosta i 7-8 veckor, så att cykla var det inte att tala om. Och när hostan var så gott som bra kom det snöslask, var halt, spöregnade eller annat otyg som gjorde att jag bara inte kom mig för att cykla. Men idag tyckte jag att det var den perfekta dagen för årets första cykeltur. Det var kyligt i morse, men solen sken och det kändes som att det skulle bli en fin dag. Jag har saknat cyklingen så mycket att det nästan kändes magiskt att rulla ner för krönet och se staden badande i morgonsol nedanför mig. Och jag kände mig så mycket piggare när jag kom fram till jobbet än vad jag gör när jag åker buss.

 

Det kändes förstås tyngre när jag cyklade hem, då det är mer uppförsbackar på det hållet, och det var tydligt i hela kroppen att jag har tappat en hel del styrka och kondition i år. Och så är jag ju faktiskt gravid i vecka 25 och har således mer blod i omlopp som hjärtat ska pumpa runt, så det är ju inte så konstigt att jag blev andfådd i backarna. Men ändå. Frihetskänslan som cyklingen ger är oslagbar!

1 kommentar:

  1. Åh vad härligt det låter! Jag saknar cyklandet, här nere på landet finns inga cykelvägar och allt är för långt bort :-(

    SvaraRadera