lördag 5 mars 2016

Helg utan barn

Igår blev Elly hämtad av sin farmor på förskolan och de åkte hem till farmodern i skärgården, där Elly ska vara hela helgen. Jag passade på att gå på stan en sväng efter jobbet, mest bara för att jag inte hade någon förskoletid att passa, men även för att jag behövde ett par nya byxor nu när jag inte kan ha mina jeans längre. Alltså, jag älskar tajts har har haft det jämt de senaste månaderna, men jag är lite sugen på att ha byxor och t-shirt (eller kommer att bli när det blir varmare) och jag har egentligen inga problem med att ha tajts som byxor (pga tajts ÄR byxor), men jag skulle inte känna mig bekväm i det på jobbet. Det slutade med att jag köpte fyra par, alla jag provade, med motiveringen att de inte bara är bra att ha när jag är preggo, utan att de även är typiskt bra föräldraledigbyxor.

 

Efter stan åkte jag hem, konstaterade med Niklas att det var underligt tyst och tomt hemma, åt två mackor (mackor är det godaste jag vet för tillfället, vill gifta mig med en macka) och sen la jag och Niklas oss och vilade en stund. Niklas somnade, men jag blev rastlös och gick upp och gjorde några yogaposer innan jag svidade om och bättrade på sminket, för vi skulle på tapaskväll med andra föräldrar från Ellys förskola. Det blev en sån jäkla trevlig kväll. God mat och roliga och intressanta samtalsämnen. Jag hade räknat med att bli sömnig 21-snåret, men jag var fan pigg hela kvällen och vi kom inte hem förrän vid 1.

 

Idag sov vi till 12. Skojar bara, jag kan ju inte sova länge heller! Men jag sov nästan till halv 8, vilket jag var nöjd med. Sen gick jag upp och gjorde gofrulle, som vi åt i sängen medan vi såg Säsongsavslutningen av Daredevil på Netflix. Alltså, långfrukost i sängen framför en tv-serie, det händer ju inte alltför ofta sedan vi fick barn, men förr var det en av våra bästa grenar. Efter frukosten har jag tränat (dansklass), duschat och tvättat håret (tvättar det en gång i veckan), ätit lunch framför ett avsnitt av Jessica Jones, slappat, städat toan, handlat, ätit mackor och tittat på två avsnitt av Jessica Jones, tagit hand om tvätten och nu har jag satt in en tacogratäng i ugnen. En sån där med nachos, som en slags vuxen version av chips till middag. Men det är inte klokt vad mycket mer en hinner med när barnet är borta. Och vad mycket tid en får till att titta på TV-serier!

2 kommentarer:

  1. Åh vad gött det låter!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, fast vi saknade Elly så mycket och var överlyckliga när hon kom hem!

      Radera