torsdag 17 mars 2016

Titta, det växer!

Eftersom jag relativt nyligen har börjat lära mig att ta hand om krukväxter (lärt mig som i att inte ALLA dör inom ett par månader), och faktiskt har börjat tycka att det är riktigt kul med gröna växter, är jag oerhört fascinerad av det som växer här hemma. Jag kan gå runt i lägenheten och bara beundra mina växter, med rynkad panna undra om jag har gett någon stackare för mycket vatten och om någon annan kanske behöver mer ljus.
 
För någon vecka sen sådde Elly och jag lite fröer i ett miniväxthus. Det blev sommarblommor, basilika, sallad och solros. Jag vet inte ens om dessa frön ska/bör/kan odlas inomhus på det här sättet, men jag tänkte att vi chansar. Och det började växa redan efter två dagar. Sen har både Elly och jag följt tillväxten med spänning. Varje dag vattnar vi jorden med sprayflaska och idag fick vi ta bort locket på växthuset eftersom solrosorna har blivit så långa. Nu är det nog snart dags att plantera över växterna till krukor. Förutom de små stackarna som precis har börjat växa upp.
 
Vi satte lite gammal hederlig smörgåskrasse också. På hushållspapper, som skulle hållas fuktigt. Vi var nog med att vattna både morgon och kväll, men fick snabbt erfara att det inte räcker, utan att en helst ska vattna så ofta en kommer åt. Learning hy doing va.

 

2 kommentarer: