tisdag 15 mars 2016

Vecka 26

Nu är jag plötsligt i vecka 26 och det känns som om tiden verkligen har sprungit fram sen vi var på rutinultraljudet i vecka 20, trots att jag blev flyttad 6 dagar så att jag praktiskt taget var i vecka 20 i två veckor. Jag mår fortfarande illa, men illamåendet är inte lika ihållande som förut och jag kräks inte så ofta. Förutom det mår jag jättebra, har inte ont någonstans och jag njuter verkligen av att vara gravid. Bäbin, som vi ibland kallar för Sojakorven, sparkar och lever runt i magen och det är så mysigt att bara sitta med en hand på magen och försöka föreställa mig att den om några månader kommer att vara utanför min kropp. Elly följer graviditeten med spänning och vi pratar mycket om hur vi tror att livet med en bäbis kommer att vara och en del om förlossningen och hur den kan tänkas gå till. Hon är SÅ förväntansfull och tycker att det här med graviditet är något som tar väldigt lång tid.

 

Det är så många som har sagt att när en väntar andra barnet hinner en inte tänka så mycket på att en är gravid, men jag tycker allt att jag är nästan lika närvarande och medveten den här gången. Men det kanske beror på att Elly är ganska stor nu och att det faktiskt var fem år sen jag var gravid, så det känns nästan lika spännande som förra gången.

Jag är en riktig gravidmagenörd, va. Jag älskar när folk lägger ut bilder på sina magar och jag kan inte få nog av min egen. En bra grej med att ha en blogg är ju att det går att se tillbaka, så jag kollade på magbilder från förra graviditeten och konstaterade snabbt att magen var större förra gången, precis som jag har anat. Jag som hade trott att det skulle bli tvärtom...

 

8 kommentarer:

 1. Så söt mage, både då och nu! Måste vara häftigt att få uppleva detta med ett relativt stort och medvetet syskon. Sonja var ju inte ens 1,5 år när jag blev preggo igen så då fanns det verkligen ingen tid att reflektera tillsammans. ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är kul att Elly är så delaktig!

   Radera
 2. Jag har tagit så dåliga bilder från förra graviditeten, så det är svårt att jämföra. Tror dock att min mage också är lite mindre den här gången.

  Noah är också väldigt nyfiken och delaktig och funderar mycket på praktiska saker soma tt vi måste köpa en större bil och att bebisen måste ha vagn :). Jag känner också att jag är i princip lika närvarande och medveten som med Noah, men det är ju sju år emellan så jag tror att det spelar stor roll. En skillnad är dock att jag inte fokuserar på graviditeten på samma sätt som jag gjorde första gången. Då var jag verkligen GRAVID om du förstår vad jag menar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sånt där funderar Elly också på, hon tycker att vi måste flytta till ett hus för att få plats...Kul att vi får bäbisar så tätt och att vi båda har lite större barn :)

   Radera
 3. Jag tänkte också mindre med tvåan. Fin mage. <3

  SvaraRadera
 4. Vad fin du är! Jag känner inte alls att jag är med på samma sätt den här gången, det är för mycket annat som tar fokus (pappa som varit jättedålig, tillbaka till jobbet, syskonen som tar all tid osv.) och jag får lite dåligt samvete ibland. När jag väntade Fia skrev jag ned massor av tankar och fakta, fortsatte (i mindre omfattning) med Kalle och nu med Oona är det väldigt sällan. Ska försöka skärpa mig för jag vill inte att allt som gäller trean ska bli bortglömt.
  Kram fina du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det kan inte vara så lätt när du redan har två barn, och särskilt som Kalle är ganska liten! kram

   Radera