onsdag 13 april 2016

5-årsdagen!

I söndags fyllde Elly 5 år. Ja, 5! Vår lilla plutt har alltså blivit så stor.
Elly ville inte bli firad på sängen, utan hade bestämt att hon skulle få frukost (en donut med ljus på) och paket i soffan. Elly hade varit så spänd inför den här dagen hela veckan, så jag hade trott att hon skulle vakna vid 5:30 eller så, men hon sov faktiskt till 7:40. Hon var väl helt utmattad efter kalaset dagen innan.

I det stora paketet, som hade legat framme i en vecka, eftersom vi inte fick ta bort det, var det en docka som kan dricka och kissa. Dockan är nu Ellys 2-åriga lillasyster och följer med till förskolan varje dag.

På förmiddagen kom Ellys mormor och morfar och firade Elly. Det blev förstås kalasrester till fikat. Vi har förresten fortfarande kvar kalasrester...

Elly, mormor och jag gick till Masthuggskyrkan har hoppade mellan klippor, klättrade i träd och sånt.

Sen gick vi ner till Andra Långgatan och käkade koreanskt.

Jag åt bibimbap för första gången och blev så att säga helfrälst. Dagdrömmer nu om att få en sån här skål levererad till förlossningen när Sojakorven har kommit ut.

Efter maten råkade Elly och jag passera en asiatisk affär och Elly ville prompt gå in och titta, vilket slutade med att hon fick en födelsedagsklänning.

När vi kom hem testade vi Lillasysters bajsfunktion. Hon kan nämligen bajsa ur ett hål som sitter mellan kisshålet och själva rumpan, om en matar henne med nån special"välling".
 
På kvällen frågade Elly om hon skulle fortsätta att få paket varje dag i några dagar till. De vänjer sig fort, de små. Hon somnade i alla fall väldigt nöjd och glad över sin stora dag.2 kommentarer:

  1. Grattis till 5 år! Verkligen stor. Och min blogg har vaknat igen. Just saying. Om du skulle ha vägarna förbi...

    SvaraRadera
  2. Fem år! Galet ju!? :)
    & tänk, storasyster (en riktig också) ska hon bli!!

    SvaraRadera