måndag 30 maj 2016

Mors dag/Loppis

Igår gick Niklas upp tidigt och bakade ut frallor som hade fått jäsa i kylen under natten. Att vi inte gör såna oftare, de är ju fantastiskt goda och det känns så lyxigt att äta nybakat bröd på morgonen! Egentligen skulle väl Elly ha hjälpt till, eftersom det ju faktiskt var hon som skulle ha firat sin ömma moder, men hon sov så gott när Niklas satte igång och när hon väl vaknade ville hon hellre ligga kvar och mysa med mig. Så vi låg och småpratade och inväntade frukost på sängen. Frukost på sängen är förresten något av det bästa jag vet. Av Elly fick jag en silverglittrig hjärtformad ask som innehöll en liten lapp där det stod att jag skulle leta efter ett paket under Ellys doktorsväska. Så jag letade och fann ett paket som innehöll en Tant Gredelinmugg. Jag har sen tidigare tre muggar med Tomtebobarn som rider på en fladdermus och en med Maskrosflickor i Elsa Beskowserien.

Efter frukosten gjorde vi oss i ordning och så gick jag och Elly till Majorna för att fynda på årets Megaloppis. Niklas stannade hemma och vilade ett par timmar eftersom han har dragit på sig en yogarelaterad nackskada och inte sover så bra på nätterna. Så fort vi kom till loppisen hittade Elly klänningen hon har på bilden ovan. Sen hittade hon ungefär hur mycket som helst och ville leta igenom typ alla barnkläder och leksaker hon såg. Vid lunchtid mötte Niklas upp oss och vi gick till Zenit för att äta lite. Vi tänkte att det kunde vara skönt att sitta inomhus en stund eftersom det var så varmt ute, men inne på caféet var det så varmt och kvavt att jag mådde lite dåligt. Jag svettades, blev alldeles matt, fick några sammandragningar och som lite lätt mensvärk, så ett tag trodde jag nästan att latensfasen var på gång, men när vi hade börjat gå på loppisen igen gick det över. Puh! Ingen bäbis än tack. Sen fortsatte vi att kolla runt. Elly fick några plagg till, ett par böcker, ett par filmer, en gosekatt och en porslinsdocka. Jag köpte bäbiskläder och två virkade små västar till mig själv och Niklas köpte en bok. När vi kom hem var klockan närmare 18 och Elly och jag hade varit på loppisen sen 10, så vi var rätt slut. Det tog lång tid att gå hem och Elly var både hungrig, trött och sur och stannade och vilade då och då och räckte ut tungan till mig varje gång jag tilltalade henne. Men det lugna tempot passade mig perfekt, för jag var rätt mör i fötterna efter att ha gått hela dagen.
 
Hur som helst, megaloppisen är en sån himla bra grej och jag ser fram emot den varje år. Det är så många som säljer saker och en kan verkligen fynda, plus att det alltid är fint väder och härlig stämning.

2 kommentarer:

  1. Underbar klänning! Jag lyckas missa loppisen varje år, får försöka få till ett besök nästa år.

    SvaraRadera